Ajankohtaista

WHO on julistanut koronaviruksen pandemiaksi. Virus tarttuu ihmisestä toiseen pääasiallisesti pisaratartuntana lähikontaktissa. Virus voi säilyä pinnoilla ja tartunta on mahdollinen myös kosketustartuntana käsien kautta sairastuneen henkilön ysköksistä saastuneiden materiaalien tai pintojen kautta.

 

Tauti iskee nuorista vanhoihin, erityisen hankala se on meille iäkkäille. Siksi meidät yli 70-vuotiaat on määrätty riskiryhmäläisinä omaehtoiseen karanteeniin. Vakavia tautitapauksia on havaittu eniten yli 70-vuotiailla, joilla on jo jokin perussairaus, esim. diabetes, korkea verenpaine tai sydän- ja verisuonitauti. Korkein riski on yli 80 vuotiailla.

Omaehtoinen karanteeni tarkoittaa etäisyyden pitämistä ja lähikontaktin välttämistä muihin kanssaihmisiin. Ei kuitenkaan ulko-oven lukitsemista ja sisälle linnoittautumista.

Muistakaa ulkoilla ja harrastaa liikuntaa muutenkin jotta pysytään kunnossa. Pidetään vain pieni turvaetäisyys muihin ihmisiin. Myös kaupassa tai apteekissa voi käydä, mikäli siihen ei ole tuttavien tai muiden apua saatavilla. Älä kuitenkaan mene jos sinulla on nuhaa tai yskää. Vältämme kauppojen ruuhka-aikoja. Useat kaupat ovat ilmoittaneet varanneensa aamun ensimmäisen tai ensimmäiset tunnit riskiryhmäläisille.

Peskää kädet usein, ehdottomasti aina ulkoa tai kaupasta tullessanne, ensimmäisenä ennen kuin teette mitään muuta. Näin saatte ovenkahvoista tai vaikka hissin painikkeesta saadun viruksen huuhdottua pois.

Välitetään toisistamme ja pidetään yhteyttä myös muihin riskiryhmiin kuuluviin tuttaviin. Myös sellaisiin henkilöihin joille emme ehkä normaalisti soittele.


****************************************************************************

Huom!

Kaikki kerhotoiminta (maanantaikerhot), sekä liikunta- ja harrastusryhmät on peruutettu kuluvan kevään osalta.

Myös kevään teatteri- ja muut retket on jouduttu perumaan. Katso kyseiset kohteet tarkemmin ”Retket  ja matkat” sivulta.

Huom! Voit kuitenkin harrastaa liikuntaa kotona, katso ”Liikunta ja jumpat” osiota! Sinne on 25.3. vähän lisätty uutta!

”Kurssit” osiosta löytyy huhtikuun keskiviikoille hyödyllistä ajankulua.

Ja mikäli aika tulee pitkäksi niin ”Muita tapahtumia” osiossa on yksi lehtijuttu linkkeineen ajankuluksi.

Tällä  sivulla alempana korona ohjeita sekä myös UKK-Instituutin kaavio tarpeellisesta liikkumisen määrästä ikäihmisille.

Pyydämme seuraamaan aktiivisesti näitä nettisivuja. Pyrimme lisäämään tänne ajankohtaisia tietoja. Tapahtumista tuoreimmat tiedot sekä mahdolliset ohjeet.

*****************************************************************************************

THL:n uudet korona ohjeet, annettu 24.3.2020;

*****************************************************************************************


************************************************************************************

Eläkeliiton 50-vuotis Juhla-Arpa
Osa jäsenistämme on saanut arpoja sisältävän kirjeen Eläkeliitolta. Mikäli et halua lunastaa niitä (tai myydä edelleen) niin voit palauttaa avaamattoman kirjeen lähettäjälle. Yliviivaa nimesi ja osoitteesi sekä kirjoita ”Palautus lähettäjälle”. Mikäli olet avannut kirjekuoren ja haluat palauttaa arvat niin joudut maksamaan lähetyskulut. Mitään lunastuspakkoa ei arvoilla ole.
************************************************************************************
Eläkeliiton 50-vuotis juhlallisuudet voit katsoa alla olevien linkkien kautta;
***********************************************************************************
Golfin harrastajat huomio!

Eläkeliiton valtakunnallinen kisa Kuopiossa elokuun 6:s päivä. Lue lisää ”Toimintaa/Liikunta ja jumpat”

****************************************************************************

  Tietoja mahdollisista muutoksista myös KSML järjestöpalstalla