Retket ja matkat

ELÄKELIITON JYVÄSKYLÄN YHDISTYKSEN MATKAT

Yhdistyksen järjestämät matkat ja – tapahtumat ovat jäsenmatkoja joihin voi osallistua ainoastaan Eläkeliiton jäsenet (Valmismatkalaki). Matkaohjelmassa mainittu matkanvetäjä ottaa järjestämälleen matkalle ja retkelle ilmoittautumisen vastaan sähköpostilla, puhelimitse tai maanantaikerhon alussa. Osanottajat matkalle tai tapahtumaan tulevat ilmoittautumisjärjestyksessä.
Älä kuitenkaan ilmoittaudu ”varmuuden vuoksi” jos et ole varma osallistumisestasi. Älä myöskään ilmoittaudu retkille jos olet liikuntarajoitteinen ja kohteen ilmoitetaan olevan esteellinen (portaita, epätasaista maastoa tms.). Ota yhteys tarvittaessa matkanvetäjään saadaksesi lisätietoja.

Kun ilmoittaudut retken matkanvetäjälle niin saat samalla tiedon mukaan sopimisesta. (Vai onko ryhmä täysi ja jäät mahdollisesti varasijalle.)
Mikäli suunniteltuun matkaan sisältyy ruokailuja niin sinun tulee jo ilmoittautumisen yhteydessä kertoa mahdolliset erityistoiveet (mahd. allergiat tai esim. keliakia). Jos matkaan sisältyy yöpyminen niin on toivottavaa mutta ei pakollista, että sinulla on tuttu huonekaveri ilmoittautumassa myös retkelle.

Osallistujan tulee maksaa eräpäivään mennessä retken tai tapahtuman hinta käyttäen ilmoitettua viitenumeroa. Pankkisiirron saat halutessasi matkavastaavalta. Huom! Mikäli maksua ei ole viimeistään eräpäivänä suoritettu, katsotaan osallistuminen peruutetuksi ja paikka voidaan luovuttaa mahdollisille varasijoilla olijoille. 

 Jos osallistumiseen kohdaltasi tulee este, ilmoita ehdottomasti peruutus matkanvetäjälle! Mikäli joudut peruuttamaan eräpäivän jälkeen jo maksetun matkan, sinulta voidaan periä peruutusmaksuna yhdistykselle aiheutuvat kulut.

Muistathan, että sinulla on oltava kaikilla retkillämme voimassa oleva matkavakuutus. Kun matkamme suuntautuu ulkomaille, niin mukana on oltava myös voimassa oleva passi tai henkilökortti.
Huom. Kaikki retket ja tapahtumat ovat hajusteettomia. Muista ottaa myös lääkkeet mukaan mikäli tarvitset niitä retken aikana.

Tässä matkavastaavien yhteystiedot:
Terttu Hintikka: puh. 0400 902 908   sähköposti;   terttuo.hintikka@gmail.com              Kerttu Taipale:  puh. 0400 636 242   sähköposti;   kerttu.taipale@gmail.com            Jarkko Pyhäranta: puh. 050 308 8046  sähköposti;  pyharanta@gmail.com

TAMMIKUU

Ti 28. – To 30.1.2020 Talventaittajaiset
VIKING LINE 
 M/S MARIELLA
Risteilymatka Helsinki – Tukholma – Helsinki. Tervetuloa mukaan nauttimaan viihteestä ja hae uusimmat vinkit tuleville matkoille!

Matkaohjelma 

Tiistai 28.1.2020
N. klo 11.30 lähtö Jyväskylä Harjukatu tilausajolaituri. HUOM. Lähtöaika saattaa vielä muuttua.
Klo 17.15 Viking Mariella lähtee Helsingistä. Laivamatka Tukholmaan on täynnä viihdettä ja elämyksiä! Viking Mariellan lukuisat ravintolat, laajan tuotevalikoiman myymälät ja laivojen viihtyisä tunnelma takaavat risteilynautinnon kaikille.
Laivan tähtiesiintyjänä Susanna Heikki & Voimaorkesteri. Lisätietoa risteilyn muusta ohjelmasta ja myymälöiden aukioloajoista löytyy laivan risteilyohjelmasta. Risteilyohjelmia saatavilla laivan infosta.

Keskiviikko 29.1.2020
Viking Mariella saapuu Tukholmaan klo 11.00.
Klo 10.00-12.00 ja 13.00-15.00 Matkatori kokousosastolla, kansi 8. Tutustu matkatoriin itsellesi sopivana ajankohtana. (Huom! Matkatori suljettu 12.00 – 13.00 välisenä aikana).
Matkatorilla pääsee tutustumaan Pohjolan Matkan ja yhteistyökumppaneiden laajaan matkatarjontaan ja uutuusmatkoihin. Luvassa matkatarjouksia ja arpajaiset upeine palkintoineen. Tule tutustumaan!
Klo 14.00 sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azeztan musisoi talventaittajaiskansalle Club Mar tanssiravintolassa, kansi 7.
Päivän aikana on myös mahdollisuus pienimuotoiseen käyntiin Tukholmassa. Huom! Henkilötodistukset otettava maihin mukaan.
Klo 15.30 – 16.15 yhteislaulua reserviläiskuoro Vinosyötön johdolla kokousosaston auditoriossa, kansi 8. Paikalle mahtuu noin 300 henkilöä.
Klo 17.30 Viking Mariella lähtee Tukholmasta (16.30 paikallista aikaa).
Klo 18.00 sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian musisoi talventaittajaiskansalle Club Mar tanssiravintolassa, kansi 7.
Klo 19.30 Arvonnan voittajien julkaiseminen Club Mar tanssiravintolassa, kansi 7. Voitot jaetaan bussissa tai toimitetaan kotiosoitteeseen. Ilta vapaata aikaa nauttia laivan palveluista.

Torstai 30.1.2020
Laiva saapuu Helsinkiin klo 10. 10. Paluukuljetus Jyväskylään

Hinnat alkaen Jyväskylästä
B4 61 euroa/hlö             A4 66 euroa/hlö
B3 63 euroa/hlö             A3 68 euroa/hlö
B2 67 euroa/hlö             A2 74 euroa/hlö
B1 78 euroa/hlö             A1 91 euroa/hlö

Hintaan sisältyy:
– risteily Helsinki-Tukholma-Helsinki valitussa hyttiluokassa
– bussikuljetukset Suomessa
– matkatori 29 .1.
– bussikuljetukset satamasta Tukholman keskustaan ja takaisin satamaan veloituksetta.
– runsas risteilyohjelma laivalla.

RETKET TUKHOLMASSA (edellyttää varausta ennakkoon)
Opastettu retki Kansallismuseoon 15 € / hlö. Oppaan johdolla tutustutaan äskettäin uudistettuun Kansallismuseoon. Museossa on taidetta 1500-luvulta
1900-luvun alkuun unohtamatta huonekaluja ja design tuotteita. Bussikuljetus satamasta museoon ja takaisin satamaan sisältyy retken hintaan. Retken kesto n. 2 h. Lähdöt retkille klo 11.30
Jos ei varaa retkeä Pohjolan Matkan bussit kulkevat satamasta keskustaan klo 11.15-14.00 välisenä aikana ja keskustasta satamaan klo 12.45-16.00 välisenä aikana.
Tukholmassa keskustan otto- ja jättöpaikka on Operan vieressä Strömgatanilla rannan puolella. Noin 10 minuutin odotusajat satamassa ja keskustassa ovat mahdollisia.
Laivan maissa olon aikana Tukholmassa on mahdollista käydä myös omatoimisesti. Laivassa tulee olla takaisin viimeistään klo 17.00 (klo 16.00 paikallista aikaa)
Etukäteen ostetut ateriat laivalla:
Viking Buffet päivällinen 35 euroa/hlö/suunta,  Viking Buffet meriaamiainen 11 euroa/hlö/suunta.

Vähintään 40 henkilön ryhmät saavat käyttöönsä oman tilausajobussin. Pienemmät ryhmät saavat leppoisaa matkaseuraa muista ryhmistä. Lopullinen matkaohjelma jaetaan menomatkalla bussissa. Pohjoismaiden kansalaisilta ei Ruotsiin matkustettaessa vaadita passia. Kaikkien matkustajien on kuitenkin pyydettäessä todistettava henkilöllisyytensä voimassa olevalla henkilötodistuksella. Henkilötodistukseksi kelpaavat ajokortit, passi, poliisin myöntämä virallinen henkilökortti, kuvallinen Kelakortti (alle 15 v. lapselle käy myös ilman kuvaa oleva Kela-kortti).

Matkavakuutus:
Suosittelemme kaikille matkavakuutuksen ottamista. Vakuutus sisältää mm. turvan peruutuskulujen kattamiseksi äkillisissä sairastapauksissa. Matkan hintaan ei sisälly matkavakuutusta.

Muuta huomioitavaa
Matka soveltuu rajoitetusti liikuntarajoitteisille, ota tarvittaessa yhteyttä matkatoimistoomme.

Varaukset viimeistään 30.11. mennessä Kerttu Taipale p. 0400-636242.

Noudatamme yleisiä matkapakettiehtoja sekä Pohjolan Matkan lisä- ja erityisehtoja. Matkanjärjestäjä on vastuussa kaikkien sopimukseen sisältyvien matkapalvelujen suorittamisesta ja vaikeuksiin joutuneen matkustajan avustamisesta matkapalveluyhdistelmistä annetun lain 4 luvun mukaisesti. Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 201512302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Pohjolan Turistiauto Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. Lisäksi Pohjolan Turistiauto Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että  yrityksestä/yrityksistä tulee maksukyvytön/maksukyvyttömiä. Lisätietoja direktiivin (EU) 201512302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista.

Tätä matkaa varten annettuja henkilötietoja siirretään matkan suorittamisen ja varaamisen kannalta oleellisille yhteistyökumppaneille ja viranomaisille sekä EU/ETA -maihin että niiden ulkopuolisille alueille. Tietojen käsittelyssä sovelletaan EU: n tietosuojalain periaatteita.

Vastuullinen matkanjärjestäjä Pohjolan Matka. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

HELMIKUU

Su 16.2.2020 ”Tulitauko”
Maaseutupoliittinen satiiri Karstulan Mieslaulajilta. Uusi musiikkisatiiri esitetään Karstulassa koulun auditoriossa klo 15.00. Matkan hinta on 50 €, johon sisältyy kuljetus, lippu, ruokailu Wanhoissa Wehkeissä ja väliaikakahvi. Ilmoittautuminen Kertulle 20.1. mennessä.
Maksu viimeistään 26.1. tilille FI62 5089 0550 2630 43, viite 1711.
Lähtö Harjukadun tilausajolaiturista klo 11.30.

MAALISKUU

Pe 20.3.2020 ”Tavat ja toiveet – Jane Austenin matkassa
Päivänäytös Jyväskylän kaupunginteatterissa klo 12.00 Koskettava ja hauska tarina nuoresta Emma Watsonista, naisesta, joka tulee punninneeksi koko elämänsä uudelleen pohtiessaan rakkautta ja rakkaudettomuutta, toimeentuloa ja sen puutteellisuutta. Laura Waden tuore näytelmä perustuu Jane Austenin kesken jääneeseen teokseen ja on Suomen kantaesitys.
Lipun hinta 19 € (norm. eläkeläislippu 26 €). Ilmoittautuminen Tertulle 25.2. mennessä, samoin maksu tilille  FI62 5089 0550 2630 43, viite 2189. Liput jaetaan maaliskuun ma-kerhoissa.

Rooleissa
Anna Ackerman (vier.), Maija Andersson, Piia Mannisenmäki, Saara Jokiaho, Hannu Lintukoski, Anneli Karppinen, Jouni Salo, Hanna Liinoja, Jukka-Pekka Mikkonen, Markus Virtanen, Taina Reponen, Pekka Hiltunen, Asko Vaarala, Alma-Ruut Karjalainen, Panu Ilén, Ville Lähteenmäki, Viivi Väisänen, Minttu Leppälä ja Simo Jussila / Eino Kokko / Anton Linja.

 

La 28.3.2020 ”Pieni Merenneito”
Päivänäytös Helsingin kaupunginteatterissa klo 13.00. Pieni merenneito on Disneyn suurmusikaali. Erillinen tarkempi ohjelma annetaan osallistujille. Matkan hinta on 150 €, johon sisältyy; lippu, bussikuljetus, menomatkalla kahvi/tee + sämpylä Juustoportilla, esityksen jälkeen buffet ruokailu Juustoportilla. Ilmoittautuminen Kertulle 14.2. mennessä.
Maksu viimeistään 20.2. tilille FI62 5089 0550 2630 43, viite 1562.
Lähtö Harjukadun tilausajolaiturista klo 7.30. Vastuullinen matkanjärjestäjä on Pohjolan Matka

SUURMUSIKAALI PIENI MERENNEITO HELSINGIN KAUPUNGINTEATTERISSA

Helsingin Kaupunginteatterin suuri näyttämö muuttui vedenalaiseksi taikamaailmaksi, kun lumoava Disney-suurmusikaali Pieni merenneito saapui Helsinkiin. Nuori merenneito Ariel haluaa jättää merellisen kuningaskunnan ja elää ihmisten maailmassa. Ariel rakastuu prinssiin ja tekee merinoidan kanssa sopimuksen voidakseen elää rakastettunsa kanssa.
Pieni merenneito on kiehtovan ihana, ajaton rakkaustarina, jonka maagisen kaunis musiikki on hurmannut musikaaliyleisöt ympäri maailman ja ui nyt vihdoin katsojien sydämiin myös Helsingissä. Ohjaajana mies Kinky Boots -menestysmusikaalin takaa – Samuel Harjanne.
Alan Menkenin lumoava musiikki teki aikoinaan tästä elokuvasta yhden maailman isoimmista menestyksistä. Musikaalia varten hän on säveltänyt yli 10 uutta laulua, ja mukana ovat luonnollisesti hitit Part Of Your World ja Oscar-palkinnon voittanut Under the Sea.
Musiikki Alan Menken, laulujen sanat Howard Ashman & Glenn Slater sekä käsikirjoitus Doug Wright.
Perustuu H. C. Andersenin satuun ja Disney-elokuvaan (tuottajat Howard Ashman ja John Musker,
käsikirjoitus ja ohjaus John Musker ja Ron Clements)
Alkuperäinen tuotanto Disney Theatrical Productions
Lauantai 28.3.
Matkaohjelma:
Klo 07.30 Harjukatu tilausajolaituri
Klo 10.15 kahvi ja sämpylä Mäntsälän Juustoportissa
Klo 12.30 saapuminen Helsinkiin
Klo 13.00 Suurmusikaali Pieni merenneito, arvioitu kesto 2 h 25 min
Klo 15.45 näytöksen loputtua paluulähtö Jyväskylään
Klo 16.45 buffetruokailu Mäntsälän Juustoportissa.
N. klo 20.30 saapuminen Jyväskylään.
Hinta
150 euroa/hlö
Hintaan sisältyy:
– bussikuljetukset ohjelman mukaan
– musikaalilippu Pieni merenneito suurmusikaaliin 28.3. klo 13.00 näytös
– kahvi ja sämpylä sekä buffetruokailu Mäntsälän Juustoporissa ohjelman mukaan
Hinta edellyttää 50 – 60 lähtijää.

Pyydämme huomioimaan, että paikkoja on rajoitetusti.
Matka soveltuu rajoitetusti liikuntarajoitteisille, ota tarvittaessa yhteyttä matkatoimistoon.
Koska kyseessä on matkapaketti, peruutuksen sattuessa, peruutuskulut määräytyvät peruutushetkellä
olevien todellisten peruutuskulujen mukaan. Suosittelemme matkavakuutusta, jossa on riittävä
peruutusturva.
Aikataulu sitoumuksetta.

HUHTIKUU

Su 19.4. Kirkkopyhä Uuraisilla
Perinteinen kevään kirkkoretki. Jumalanpalveluksen ja kirkon esittelyn jälkeen seurakuntatalossa ruokailu, kahvi ja ohjelmatuokio. Matkan hinta on 25 €, ilmoittautuminen Tertulle 8.4. mennessä, samoin maksu tilille FI62 5089 0550 2630 43, viite 2286. Linja-auton reitti: Keljon Prisma klo 8.30, Savelan S-Market 8.40, tilausajolaituri 8.50, Seppälän Löytötexin lähellä pys. 9.00.

TOUKOKUU

Ti 26. – ke 27.5.2020  Uusikaupunki – Vanha Rauma
Tutustumme oppaiden johdolla Eurassa Kauttuan vanhan ruukin alueeseen. Vierailemme Uudenkaupungin automuseossa ja Myllymäellä. Keskiviikkona on käynti Pyhämaan uhrikirkossa, josta matkaamme Raumalle. Teemme opastettuna bussilla kaupunkikierroksen ja tutustumme kävellen vanhaan Raumaan. Matka soveltuu rajoitetusti liikuntarajoitteisille, ota tarvittaessa yhteyttä matkanvetäjään. Tarkempi esittely on nettisivuilla ja jaetaan osanottajille. Matka edellyttää toteutuakseen vähintään 40 henkilöä. Osallistumismaksu on 195 €, ilmoittautuminen Jarkolle 22.4. asti sähköpostilla, 10.2.2020 alkaen myös puhelimella tai ma-kerhossa. Maksu viimeistään 23.4. tilille FI62 5089 0550 2630 43, viite; 9098. Lähtö Harjukadun tilausajolaiturista klo 8.00. Vastuullinen matkanjärjestäjä on Pohjolan Matka.

26.5. – 27.5.2020 KÄYNTI LÄNSIRANNIKOLLA

1 Matkapäivä

– Lähtö klo 8.00 Harjukadulta
– Kahvitauko Tampereella ABC-asemalla
– Jatkamme matkaa Euraan ja siellä Kauttuan vanhan ruukin alueeseen paikallisoppaan johdolla. Kierroksen kesto on noin 1,5 tuntia. Päätämme kierroksen Kauttuan Rataravintolaan jossa nautimme buffet-lounaan.
– Matka jatkuu Uuteenkaupunkiin jossa tutustumme laajaan automuseoon. Siellä meillä on tilaisuus ilman opastusta nähdä kaikkien Saab mallien lisäksi noin sata autoa, valikoima mopoja, muutama moottoripyörä sekä kaksi lentokonetta. Museon käytössä on kolme näyttelyhallia. Uudenkaupungin Automuseossa on esillä muun muassa ensimmäinen Suomessa rakennettu auto, Korvensuu. Museossa on oma osasto Uudenkaupungin autotehtaan historiaan läheisesti liittyvien Saab-autojen historiasta. Museon yhteydessä toimii entistämistyöpaja museoautojen huoltoa, kunnostusta ja verhoilua varten.

– Museosta siirrymme läheiselle Myllymäen puistoon. Puistoistutusten, puulajipuiston ja lasten leikkipuiston lisäksi Myllymäellä on neljä erityyppistä tuulimyllyä. Vastikään kunnostetut myllyt ovat nyt entistä ehompia. Punaiset tuulimyllyt ja niiden vieressä ylväänä seisova vanha vesitorni näkyvät jo kauas. Puistoalueen perusti jo 1930-luvulla kauppaneuvos Johan Nordström. Hän toi nämä pääasiassa 1800-luvulla rakennetut myllyt mäelle, ja yhdessä ne muodostavat hienon, valtakunnallisestikin arvokkaan kokonaisuuden.
– Lyhyen pysähdyksen jälkeen ajamme Hotelli Aquariuksen jonne majoitumme n. klo 17.00
– Klo 18.00 nautimme hotellissa illallisen
– Illallisen jälkeen on hyvä tilaisuus kävellä läheiselle satama-alueelle ja tutustua siellä oleviin pikku putiikkeihin ja kahviloihin.

  1. Matkapäivä

– Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus.
– Klo 8.30 lähtö kohti Pyhämaata.
– Tutustuminen uhrikirkkoon. Pyhämaassa sijaitsee sen kuuluisa ”ihmeitätekevä” uhrikirkko, joka mainitaan kaikissa arvonsa tuntevissa Suomen matkaoppaissa erään kirkkorakennustaiteemme helmenä. Uuden kirkon välittömässä läheisyydessä sijaitseva uhrikirkko jää ulkomuotonsa perusteella helposti suuremman toverinsa varjoon. Vaatimaton ulkomuoto kätkee kuitenkin sisälleen hämmästyttävän aarteen. Uhrikirkon koko sisustaa koristavat Christian Wilbrandtin vuonna 1667 maalaamat kuvat.
 – n. klo 9.45 jatkamme matkaa Raumalle jonne saavumme noin klo 10.30.
– Teemme paikallisoppaan johdolla kaupunkikierroksen bussilla sekä suoritamme kävelyn vanhan Rauman kapeilla kujilla. Vanha Rauma on Unescon suojelukohde ja nähtävyys sinänsä. Kaikissa vanhoissa rakennuksissa asutaan ja niiden kuntoa ylläpidetään vanhaa vaalien.
– Kaupunkikierroksen jälkeen siirrymme lounaalle Rauman Vesitornissa olevaan ravintolaan. Siellä meille tarjoillaan pöytiin alkusalaatti, päivänpihvi, leipä ja kahvi.
– Lounaan jälkeen lähdemme kotimatkalle. Emme suorinta tietä vaan ajamme vähän mutkitellen läpi Varsinais-Suomen maaseutupitäjien.
– Tälle matkalle osuu yksi yksityinen laaja piha-alue tekolampineen ja lukuisine patsaineen. Koska kohde on yksityinen eikä ole auki yleisölle muuta kuin sopimuksesta niin en voi luvata kohdetta varmaksi. Lupa on nyt mutta se voi peruuntua esim. sairauden takia.
– Seuraava pysähdys ja kahvitauko on Huittisissa ABC-asemalla.
– Jatkamme matkaa Tampereelle jossa ajamme Pyynikin sivusta ja pari vuotta sitten avatun tunnelin läpi kohti Jyväskylää.
– Tarvittaessa mikäli osallistujat haluavat, voidaan pitää lyhyt tauko Orituvalla.
– Jyväskylään Harjukadulle saavumme n. klo 20.10.

Aikataulu ja ohjelma sitoumuksetta.

Hinta edellyttää vähintään 40 lähtijää.

Hintaan sisältyy:
-bussikuljetus Pohjolan Matkan bussilla ohjelman mukaan
-opastettu tutustuminen Kauttuan Ruukin alueeseen
-buffetlounas Kauttuan Rataravintolassa
-sisäänpääsy Automuseoon (ei opastusta)
-majoitus hotelli Aquarius kahden hengen huoneessa
-buffetillallinen hotellissa
-buffetaamiainen hotellissa
-opastettu vierailu Pyhämaan uhrikirkkoon
-opastettu kävelykierros ja kiertoajelu Raumalla
-lounas Raumalla ravintola Vesitorni, alkusalaatti, päivän pihvi, leipä ja kahvi
-kahvi ja kahvi pulla meno- ja paluumatkalla

Lisämaksusta yhden hengen huone, 80 €

Hotellitiedot

Viihtyisät huoneet joissa kaikissa on suihku, wc sekä digitelevisio; huoneissa on myös minibaari ja tallelokero. Ilmainen wifi hotellin asukkaille. Kaikki huoneet ovat savuttomia. Hotellista löytyy kuntosali ja keilahalli. Hotelli sijaitsee aivan meren rannalla kävelymatkan päässä Uudenkaupungin vilkkaasta torielämästä. Kaupungin keskustasta löydät hyvin palvelevia pikku putiikkeja ja erikoisliikkeitä.

Erikoisruokavaliot tulee ilmoittaa ilmoittautumisen yhteydessä. Pyydämme huomioimaan, että paikkoja on rajoitetusti.

Matka soveltuu rajoitetusti liikuntarajoitteisille, ota tarvittaessa yhteyttä ryhmänvetäjään.

Osallistujalla tulee olla matkavakuutus jossa on riittävä peruutusturva niiden kustannusten kattamiseksi, jos matkustaja purkaa sopimuksen, taikka tapaturmasta, sairaudesta tai kuolemasta aiheutuvien avustus- ja paluukuljetuskustannusten korvaamiseksi.

Lisätietoja liittyen matkan peruuttamiseen ja matkavakuutukseen löytyy Pohjolan Matkan nettisivuilta yleisistä matkapakettiehdoista eli https://www.pohjolanmatka.fi/fi/matkainfo/matkapakettiehdot.

Tätä matkaa varten annettuja henkilötietoja siirretään matkan suorittamisen ja varaamisen kannalta oleellisille yhteistyökumppaneille ja viranomaisille sekä EU/ETA -maihin että niiden ulkopuolisille alueille. Tietojen käsittelyssä sovelletaan EU:n tietosuojalain periaatteita.

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Pohjolan Matka on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. Lisäksi Pohjolan Matka on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön. Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista.

Vastuullinen matkanjärjestäjä Pohjolan Matka.

KESÄKUU

La 6.6. Ilmajoen musiikkijuhlien 45-vuotisjuhlavuoden esitykseen ”Hiljaiset perivät maan”. Vavahduttava kertomus rakkaudesta aikana, jolloin mustat autot herättivät pelkoa lakeudella. Keskiössä ovat Olavin ja Reginan , työläisen ja porva-ristytön rakkaustarina, sekä aatteen repimä Turakan perhe. Sävellys Jukka Linkola, libretto ja ohjaus Tuomas Parkkinen. Rooleissa mm. Ville Rusanen, Saara Kiiveri, Mari Palo, Essi Luttinen, ja Taneli Mäkelä.
Tämä suurteos on Ilmajoen Musiikkijuhlien 13. tilausteos, joka saa kantaesityksensä festivaalin 45-vuotisjuhlavuonna kesällä 2020. Oopperan säveltää lukuisista näyttämöteoksistaan tunnettu Jukka Linkola ja libreton kirjoittaa Tuomas Parkkinen, joka myös ohjaa teoksen. Parkkinen on aiemmin ohjannut Ilmajoen Musiikkijuhlien menestysoopperat Taipaleenjoki ja Mannerheim.
Ilmoittautumiset  mahdollisimman aikaisin Tertulle koska paikat on varattava tammikuussa.
Maksu 152 € 3.5. mennessä tilille FI62 5089 0550 2630 43, viite 2299.
Hintaan sisältyy: matka, buffet lounas ravintola Almassa Seinäjoella, A-kategorian pääsylippu, väliajan kahvitarjoilu /leivos, kiertoajelu Ilmajoella. Lähtö Harjukadun tilausajolaiturista klo 8.00.

ROOLEISSA

Ville Rusanen – Olavi Miekka
Saara Kiiveri – Regina Holberg
Taneli Mäkelä – Vihtori Kosola
Jenni Lättilä – Naima Turakka
Jaakko Kortekangas – Algot Holberg
Essi Luttinen – Hilja Riipinen
Nicholas Söderlund – Elias Salerno
Mari Palo – Minna Craucher
Ilkka Hämäläinen – Iivari Viljanen
Akseli Ferrand – Penjaami Turakka
Minna-Leena Lahti – Loviissa Turakka

 

Ti 23. – la 27.6.2020 Hiidenmaan retki
Matkaamme vähemmän tunnettuun Hiidenmaahan jossa tutustumme kahden päivän aikana alueen luontoon ja nähtävyyksiin. Täydellisempi ohjelma on nettisivuillamme sekä saatavissa myös paperiversiona. Suomenkielinen opas on mukana Tallinnasta alkaen. Matka edellyttää toteutuakseen vähintään 40 henkilöä (max. 46). Matka soveltuu rajoitetusti liikuntarajoitteisille, ota tarvittaessa yhteys matkanvetäjään. Matkan hinta on 490 €, Retkestä on maksettava varausmaksu 200 euroa/hlö 15.3.2020 tai sen jälkeen viikon sisällä ilmoittautumisesta. Loppuerä 17.5. mennessä. Maksu tilille FI62 5089 0550 2630 43, viite 9085. Sitova ilmoittautuminen Jarkolle sähköpostilla, 10.2.2020 alkaen myös puhelimella tai ma-kerhossa. Lähtö Harjukadun tilausajolaiturista klo 12.30. Vastuullinen matkanjärjestäjä on Pohjolan Matka.

HIIDENMAA 23.-27.6.2020

Virossa on yhteensä yli 1500 saarta, tällä kiertomatkalla tutustutaan yhteen upeaan saareen – Hiidenmaahan. Elämä kulkee hitaammin saarilla, joilla perinteiset virolaiset arvot myös ovat vahvoilla. Saarille näkee, miten Virossa elettiin ennen nykyaikaa. Luonto on pohjimmiltaan koskematonta ja rauha saarilla usein rikkumatonta.

Matkaohjelma:

  1. matkapäivä ti 23.6.

Klo 12.30 lähtö Jyväskylä Harjukatu tilausajolaituri
Klo 14.15 buffeelounas Vierumäki Matkakeidas
Klo 17.00 saapuminen Länsiterminaaliin
Klo 17.15 siirtyminen laivaan Silja Europa. Majoitutaan B-luokan kahden hengen hytteihin.
Nautitaan laivan viihteestä ja laivalla hyvät ostosmahdollisuudet. 

  1. matkapäivä ke 24.6.

Meriaamiainen laivalla.
Klo 08.30 laivasta poistumisen jälkeen klo 9.00 aloitetaan oppaan johdolla bussimatka kohti Haapsalun kaupunkia. Matkan varrella tutustumme ulkopuolelta upeasti restauroituun Keila Joan (Schloss Fall) kartanoon, joka sijaitsee syvässä laaksossa virtaavan ja kiemurtelevan joen rannalle. 6 m korkeudesta laskeutuu koski ja pikkusiltojen yli kävellen voi ihailla kauniita näköaloja ympäristön luontoon.

Tyylikäs neogoottilainen linna Schlossa Falla on valmistunut jo 180 vuotta sitten, mutta pääoven edessä vartioivat leijona ovat vieläkin vanhempia eli 280 vuotiaita. Tässä kartanossa sävellettiin ja esitettiin ensimmäisen kerran Venäjän hymni tsaari Nikolai I:lle.

Haapsalu sijaitsee lahtien ja niemien keskellä. Kaupunki on muodostunut 1200-luvulla rakennetun Piispanlinna ympärille.

Ensimmäinen mutakylpylä avattiin täällä jo v.1825 ja siitä lähtien on kaupunki houkutellut kylpyläystäviä ympäri maailmaa mukaan lukien Venäjän tsaarit. Tsaarin hovin suosiosta johtuen rakennettiin rautatie Pietarista Haapsaluun sekä kaunis asemarakennus.

Kylpylän loistoajoista muistuttavat merenrantaa pitkiin kulkeva kävelypromenaadi ja puukoristeinen rantahuvila Kuursaal.

Kahvitauko nautitaan Kuursaal – ravintolassa.

Katsomme mutakylpylän perustajan C.A.Hunniuksen muistopatsasta ja ihailemme kauniita merimaisemia.

Haapsalun kuuluisin nainen on Valkea Daami, joka on ikuisen rakkauden symboli ja hän ilmestyy Tuomiokirkon sakariston ikkunaan elokuussa täyskuun aikaan.

Näemme keskiaikaisen Piispanlinnan ulkopuolelta, jonka omistajaksi Ruotsinvallan aikana oli kreivi Jakob de la Cardie eli Laiska Jaakko.

Klo 16.00 matka jatkuu autolautalla Rohukylästä Heltermaalle.

Rannalla istuu merenneito, jota hiidenmaalaiset kutsuvat Ranta-Ellaksi. Jos merenneidon varvas on vedessä, on merenveden taso normaalin rajoissa. Kun jalat ovat kuivassa on kaunis retki-ilma.

Saapuminen hotelliin n. 18.00

Majoitus hotelli Sõnajalg.

Illallinen Rannapaargu ravintolassa

  1. matkapäivä to 25.6.

Aamiainen hotellissa.

Aamiaisen jälkeen aloitamme päiväretken Hiidenmaalla.  Kärdla on saaren ainoa kaupunki. Pieni ruotsalaiskylä Kärdla oli luultavasti olemassa jo 1300 –luvulla, mutta vanhin säilynyt kirjallinen lähde on  vuodelta 1564.

Kärdla on puutarhakaupunki, suuret puutarhat pienten puutalojen ympärillä, solisevat purot, paljon puita, pensaita ja kukkia.

Käymme Hiidenmaan museossa, vanhassa verkatehtaan päällikköjen asunnoksi rakennetussa talossa. Tämä on Kärdlan kaikkein pisin talo yli 60 m pitkä.

Matka jatkuu Ristimäelle. Hiidenmaalla asui aikoinaan paljon ruotsalaisia, jotka olivat Ruotsin kuninkaan maksuttomien lunastuspapereiden mukaan vapaita kansalaisia. Kun Venäjä valloitti Hiidenmaan v.1781 ja antoi Katariina II käskyn kyydittää hiidenruotsalaiset Ukrainaan. Täältä meni kyyditettyjen kotipitäjän raja ja täällä järjestettiin viimeinen Jumalanpalvelus ja kotiinpaluun toiveissa laitettiin tänne ensimmäiset ristit. Kunnioittaen niitä tapahtumia laitetaan nykypäivänäkin tänne ristejä ja tämä tuo siunauksen saarelle..

Seuraava kohde on Tahkunan majakka, rakennettu v. 1874/1875. Merenrannassa on vaikuttava Estonia-onnettomuuden lapsiuhreille omistettu muistomerkki.

Pysähdys Reigin kirkolla. Vuonna 1802 valmistunut kivikirkon rakentajana oli Hiidenmaan suurmaanomistaja paroni Ungern Sternberg. Ensimmäisenä pastorina toimi Paul Andreas Lempelius.

Näitä aikoja on kirjassaan “Reigin pappi “ kuvannut värikkäästi kirjailija Aino Kallas. Reigin kivikirkko on rakennettu avaraksi ja valoisaksi. Kirkossa ollessa voi tuntua siltä, että seisoo ympäri käännetyn laivan alla. Kirkossa on suurenmoinen taidekokoelma, jonka melkein kaikki työt kertovat vanhempaa tarinaa kuin kirkko itse.

Buffetlounas Viinaköök ravintolassa.

Kuin valkeissa vaatteissaan pyylevä maalaisnainen, punainen palmikko päässä ja silmät säihkyen, seisoo mäen harjalla ikimuistoinen Kõpun majakka. 6 000 tonnia kiveä ja 36 metriä korkeutta puhuu itse puolestaan.

Viimeinen tutustumiskohde on Mihklin maatilamuseo. Valtaosin 1800-luvun rakennuksissa voi maatilamuseossa vierailija tutustua paikallisiin rakennustapoihin sekä huushollissa ja tilanhoidossa käytettyihin esineisiin. Maatilan viimeiset asukkaat lähtivät pois vuonna 1987.

Paluu hotelliin.

Illallinen KUUR-ravintolassa

  1. matkapäivä pe 26.6.

Aamiainen hotellissa.

Aamiaisen jälkeen lähdetään matkaa.

Ensimmäinen pysähdys on Suuremõisassa. Suuremõisan linna rakennettiin 1700-luvun toisella puolella Ebba-Margaretha Stenbockin aloituksella. Linnan osti myöhemmin paroni Ungern-Sternberg. Rakennuksen ullakolla oli silloin tupla katto, johon huhujen mukaan paroni piilotti uponneilta laivoilta ryöstetyn omaisuuden. Tutustuminen linnaan.

Seuraava kohde on Pühalepan kirkko. Vaikka kyseessä on Hiidenmaan vanhin kivikirkko, kirkon nykyinen ulkomuoto on kuitenkin vasta 1700-1800 luvuilta. Kirkko omistettiin Pyhälle Laurille.

Matka jatkuu Vaemlan villatehtaalle. Vaemlan vanhan kartanon säilyneessä rakennuksessa toimii perheyritys Hiidenmaan Villa. Talossa jyrisevät hyvin vanhat koneet, joilla tehdään lampaanvillasta lankaa. Suurin osa töistä tehdään käsin. Taitelijaemännän suunnittelemia villapuseroita, sukkia, lapaisia ja Hiidenmaan aiheisia mattoja voi ostaa mukaan.

Tämän jälkeen tutustumme Kassariin. Kassari on 3 km pituinen mereen ulottuva sorapintainen selänne. Sääre tirp (niemimaa) on eräs kauniimpia ja rakastetumpia paikkoja Hiidenmaalla.

Kassarin kappeli eli entinen Pühalepan kirkon apukirkko on romanttinen pikkurakennus. Nykyään se on ainoa käytössä oleva ruokokattoinen kivikirkko Virossa.

Kassarin lomakeskuksessa käymme Hiidenmaan panimossa Hiiu Ôlle Kodassa. Kassarin lomakeskus on elvyttänyt paikallisen isoisien viisauksiin perustuvan oluen tuotannon. Panimossa voi oluen maistelun lisäksi tutustua Hiidenmaan oluen historiaan, perinteisiin ja valmistukseen. Kevyt lounas Lest ja Lammasravintolassa.

Seuraavaksi ajamme Kuristen kirkolle. Kuristen Jumalan synnyttäjän syntymisen kirkko on helmi keskellä Hiidenmaan metsää. Kirkon rakentamiseen on käytetty peltokiviä ja keltaisia tiiliä, jotka kuljetettiin saarelle Latviasta Riian kaupungista hevos- ja härkävoimalla.

Kirkkoa ympäröi matala sammaltunut kiviaita. Kirkon rakentajia olivat kokeneet rakennusmestarit Saarenmaalta, jotka laittoivat ensimmäisen peruskiven 17.5.1888. Tämä kirkko on ensimmäinen ja ainoa ortodoksinen jatkuvasti toimiva pyhäkkö Hiidenmaalla.

Paluumatka Kärdlaan.

Illallinen KORK-ravintolassa

  1. matkapäivä la 27.6.

Aamiainen hotellissa.
Aamiaisen jälkeen alkaa paluumatka Tallinnaan.
Klo 8:30-09:45 lauttamatka Heltermaa-Rohuküla.
Saapuminen Tallinnaan n. 11:15-11.30.
Buffetruokailu laivalla ruokajuomineen.
Klo 12:30 laivamatka Tallinna-Helsinki Silja Europalla.
Klo 16.00 saavutaan Helsinkiin. Matkalla Jyväskylään tauko.
klo 21.00 saapuminen Jyväskylään.

Aikataulu ja ohjelma sitoumuksetta.

Hinta edellyttää vähintään 40 lähtijää.

Hintaan sisältyy:
-bussikuljetus Pohjolan Matkan bussilla ohjelman mukaan
-buffetlounas Vierumäki Matkakeidas
-yöpyminen Silja Europalla B-luokan kahden hengen hyteissä
-meriaamiainen laivalla
-Suomea puhuva opas alkaen Tallinnasta ja päättyen Tallinnaan
-ohjelman mukaiset sisäänpääsyt
-ohjelman mukaiset ruokailut Virossa
-1x kahvitauko
-1x buffet lounas
-1x kevyt lounas
-3x illallinen (ei ruokajuomia)
-olutmaistiaiset
-lauttaliput Rohukûla-Heltermaa-Rohukûla
-paluun kansilippu Tallinna-Helsinki Silja Europalla
-paluumatkalla laivalla buffetlounas ruokajuomineen
-bussin ja kuljettajan lauttaliput ja kuljettajan majoitus

Lisämaksusta:

– yhden hengen huone ja hytti (saatavissa vain jos henkilömäärä jää alle 46), hinta 65 euroa.
– buffetpäivällinen ruokajuominen menomatkalla laivalla 34 €

Hotellitiedot

Hotell Sõnajala

Hotelli Sõnajala sijaitsee Kärdlassa Hiidenmaalla muutaman kilometrin päässä merenrannasta, rauhallisessa paikassa keskellä linnunlaulua, rauhaa ja vehreyttä. Hotellissa on 30 kahden hengen huonetta. Hotellin vastaanotossa voi nauttia virvoitusjuomia.

Aamiainen tarjoillaan ruokasalissa

Erikoisruokavaliot tulee ilmoittaa ilmoittautumisen yhteydessä. Pyydämme huomioimaan, että paikkoja on rajoitetusti.

Matkustusasiakirjana voimassa oleva passi tai poliisiviranomaisen myöntämä sirullinen henkilökortti.

Matka soveltuu rajoitetusti liikuntarajoitteisille, ota tarvittaessa yhteyttä ryhmänvetäjään.

Kehotamme matkustajaa ottamaan matkavakuutuksen, jossa on riittävä peruutusturva niiden kustannusten kattamiseksi, jos matkustaja purkaa sopimuksen, taikka tapaturmasta, sairaudesta tai kuolemasta aiheutuvien avustus- ja paluukuljetuskustannusten korvaamiseksi.

Lisätietoja liittyen matkan peruuttamiseen ja matkavakuutukseen löytyy Pohjolan Matkan nettisivuilta yleisistä matkapakettiehdoista eli https://www.pohjolanmatka.fi/fi/matkainfo/matkapakettiehdot.

Tätä matkaa varten annettuja henkilötietoja siirretään matkan suorittamisen ja varaamisen kannalta oleellisille yhteistyökumppaneille ja viranomaisille sekä EU/ETA -maihin että niiden ulkopuolisille alueille. Tietojen käsittelyssä sovelletaan EU:n tietosuojalain periaatteita.

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Pohjolan Matka on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. Lisäksi Pohjolan Matka on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön. Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista.

Vastuullinen matkanjärjestäjä Pohjolan Matka.

HEINÄKUU
Ma 13.7. Kirmojen konsertti

Teemme perinteisen konserttimatkan Pylkönmäelle. Kirkkokonsertissa klo 16.00 esiintyy Tapani Kansa. 20-vuotisjuhlakonsertissa Yrittävän talon pihamaalla klo 19.00 esiintyvät Paula Koivuniemi, Tommi Soidinmäki ja Mikael Konttinen orkestereineen. Matkan hinta 75 €, johon sisältyy matka, ruokailu menomatkalla,kahvit väliajalla ja liput molempiin Kirmojen juhlakonsertteihin. Ilmoittautuminen Matti Syrjälälle, puh. 040 529 1356 tai Tertulle 30.5. mennessä. Maksu 10.6. mennessä tilille FI62 5089 0550 2630 43, viite 2309. Lähtö Keljon Prisma klo 12.30, Savelan S-Market 12.40, tilausajolait. 12.50, Löytötexin pys. Seppälä 13.00.