Retket ja matkat

ELÄKELIITON JYVÄSKYLÄN YHDISTYKSEN MATKAT

Yhdistyksen järjestämät matkat ja – tapahtumat ovat jäsenmatkoja joihin voi osallistua ainoastaan Eläkeliiton jäsenet (Valmismatkalaki). Matkaohjelmassa mainittu matkanvetäjä ottaa järjestämälleen matkalle ja retkelle ilmoittautumisen vastaan sähköpostilla, puhelimitse tai maanantaikerhon alussa. Osanottajat matkalle tai tapahtumaan tulevat ilmoittautumisjärjestyksessä.
Älä kuitenkaan ilmoittaudu ”varmuuden vuoksi” jos et ole varma osallistumisestasi. Älä myöskään ilmoittaudu retkille jos olet liikuntarajoitteinen ja kohteen ilmoitetaan olevan esteellinen (portaita, epätasaista maastoa tms.). Ota yhteys tarvittaessa matkanvetäjään saadaksesi lisätietoja.

Kun ilmoittaudut retken matkanvetäjälle niin saat samalla tiedon mukaan sopimisesta. (Vai onko ryhmä täysi ja jäät mahdollisesti varasijalle.)
Mikäli suunniteltuun matkaan sisältyy ruokailuja niin sinun tulee jo ilmoittautumisen yhteydessä kertoa mahdolliset erityistoiveet (mahd. allergiat tai esim. keliakia). Jos matkaan sisältyy yöpyminen niin on toivottavaa mutta ei pakollista, että sinulla on tuttu huonekaveri ilmoittautumassa myös retkelle.

Osallistujan tulee maksaa eräpäivään mennessä retken tai tapahtuman hinta käyttäen ilmoitettua viitenumeroa. Pankkisiirron saat halutessasi matkavastaavalta. Huom! Mikäli maksua ei ole viimeistään eräpäivänä suoritettu, katsotaan osallistuminen peruutetuksi ja paikka voidaan luovuttaa mahdollisille varasijoilla olijoille. 

 Jos osallistumiseen kohdaltasi tulee este, ilmoita ehdottomasti peruutus matkanvetäjälle! Mikäli joudut peruuttamaan eräpäivän jälkeen jo maksetun matkan, sinulta voidaan periä peruutusmaksuna yhdistykselle aiheutuvat kulut.

Muistathan, että sinulla on oltava kaikilla retkillämme voimassa oleva matkavakuutus. Kun matkamme suuntautuu ulkomaille, niin mukana on oltava myös voimassa oleva passi tai henkilökortti.
Huom. Kaikki retket ja tapahtumat ovat hajusteettomia. Muista ottaa myös lääkkeet mukaan mikäli tarvitset niitä retken aikana. Jos sinulla on nuhaa tai yskää, älä lähde retkelle (ilmoita matkanvetäjälle!)

Tässä matkavastaavien yhteystiedot:
Terttu Hintikka: puh. 0400 902 908   sähköposti;   terttuo.hintikka@gmail.com              Kerttu Taipale:  puh. 0400 636 242   sähköposti;   kerttu.taipale@gmail.com            Jarkko Pyhäranta: puh. 050 308 8046  sähköposti;  pyharanta@gmail.com

SYYSKUU
To 3.9.2020 Päijänteen ympäri

Retken aikana tutustumme erityisesti Vääksyyn ja sen nähtävyyksiin. Ilmoittautuminen Jarkolle joko sähköpostilla pyharanta@gmail.com tai puhelimella 050 308 8046. Matkan hinta on 50 euroa/hlö, edellyttää vähintään 40 hengen ryhmää. Maksu suoritettava viimeistään 14.8.2020 tilille FI62 5089 0550 2630 43  viite 9108

Hintaan sisältyy bussikuljetus Pohjolan Matkan bussilla ohjelman mukaan. Buffetlounas hotelli Tallukassa, n. 2,5 tunnin kierros Vääksyssä paikallisoppaan johdolla, tilanesittely ja yhden viinin maistiaiset Pihamaan viinitilalla, kahvi ja kahvileipä Lintan kammarissa Sysmässä

Alustava matkaohjelma
– klo 09.00 Harjukatu
– klo 09.30 Korpilahti, keskustan ja satama-alueen läpi ajo
– klo 09.55 Himos (Länsi-Himos huippu) pieni pysähdys ja maisemien katselu 10 min.
– klo 10.15  Jämsän uuden keskustan läpi ajo
– klo 10.55  Kuhmoisten keskustan läpiajo
– klo 11.35  Tallukka buffetruokailu
– klo 12.35  Vääksyn kierros, jonka opastaa runotaiteilija Sisko Ojanperä. Vieraillaan Miljoonan tiilen kirkossa, kuullaan vanhan Vääksyn historiaa ja ihastellaan Vääksyn kanavan maisemia sekä vieraillaan Vääksyn Myllyssä, jossa mahdollisuus ostaa kuuluisaa ruisjauhoa. Päivän aikana kuulemme myös hiukan Eino Leinon runoja.
– klo 15.05 matka jatkuu huikaisevien Pulkkilanharjun maisemien läpi Kalkkisten kylään.
– klo 15.55 vieraillaan Pihamaan Viinitilalla ja myös panimossa, viinimaistiainen ja ostosmahdollisuus tilaviineistä.
– klo 16.45 jatketaan matkaa Sysmään
– klo 17.15 Lintan kammari toivottaa sinut tervetulleeksi Sysmään nauttimaan kupillisen kahvia kotitekoisten leivonnaisten kera, idylliseen,100-vuotiaaseen hirsitaloon entisen meijerin pihapiiriin. Rakennuksessa toimii myös sisustuspuoti.
– klo 18.00 matka jatkuu Luhangan kautta Kärkisten sillalle
– klo 19.05 ihaillaan siltamaisemaa ja pieni jaloittelu n.20 min
– klo 19.25 matka jatkuu Jyväskylään, jonne saavutaan klo 20.00.

Matka soveltuu rajoitetusti liikuntarajoitteisille, ota tarvittaessa yhteyttä Pohjolan Matkan matkatoimistoon.

Peruutukset: Matkalla ei ole kulutonta peruutusoikeutta 20.8. jälkeen.

Suosittelemme matkavakuutusta, jossa on riittävä peruutusturva. Lisätietoja liittyen matkan peruuttamiseen ja matkavakuutukseen löytyy yleisistä matkapakettiehdoista.

Henkilötietojen luovutus Tätä matkaa varten annettuja henkilötietoja siirretään matkan suorittamisen ja varaamisen kannalta oleellisille yhteistyökumppaneille ja viranomaisille sekä EU/ETA -maihin että niiden ulkopuolisille alueille. Tietojen käsittelyssä sovelletaan EU:n tietosuojalain periaatteita.
Vastuullinen matkanjärjestäjä on Pohjolan Matka

 Su 27.9.2020 ”Tulitauko”

Maaseutupoliittinen satiiri Karstulan Mieslaulajilta. Esitykset saivat talvella niin suuren suosion ettei läheskään kaikki halukkaat saaneet lippuja. Uusintana musiikkisatiiri esitetään Karstulassa koulun auditoriossa klo 15.00. Matkan hinta on 55 €, johon sisältyy kuljetus, lippu, ruokailu Wanhoissa Wehkeissä ja väliaikakahvi. Ilmoittautuminen Kertulle 1.9. mennessä.
Maksu viimeistään 3.9. tilille FI62 5089 0550 2630 43, viite 1711.
Lähtö Harjukadun tilausajolaiturista klo 11.30.

LOKAKUU

La 3.10. 
Evita-musikaali Seinäjoen kaupunginteatterissa

Evita – musikaali naisesta, joka oli rakastettu ja vihattu, palvottu ja solvattu – todempana kuin koskaan Seinäjoen kaupunginteatterin suurella näyttämöllä!  Evitan roolissa Helena Rängman. Chen roolissa Marko Maunuksela.
Historiassa on harvoin ollut niin rakastettua ja vihattua henkilöä kuin Eva Duarte de Perón eli Evita (1919–1952), Argentiinan presidentin Juan Perónin puoliso.
Tuomas Parkkisen ohjaama musikaali kertoo tarinan sekasortoisessa Argentiinassa tytöstä, joka lähtee ei-mistään ja kohoaa Argentiinan henkiseksi johtajaksi. Hän lupaa ottaa rikkailta ja antaa köyhille.
Ristiriitaisista piirteistään huolimatta Evasta tuli jo elinaikanaan kansan silmissä pyhimys, jonka kulttiin liittyi piirteitä Jumalan äidin palvonnasta.
Musikaalissa soi Andrew Lloyd Webberin ja Tim Ricen tunnetuin musikaalinumero Don’t Cry For Me Argentina. 
Elinaikanaan Eva Perón matkusti ympäri maata työläisten kokouksissa ja kampanjoi erityisesti naisen aseman parantamiseksi ja naisten äänioikeuden puolesta. Argentiinan naiset saivat äänioikeuden vuonna 1947, yli kaksikymmentäviisi vuotta miehiä myöhemmin.
Evita tunnetaan myös Alain Parkerin vuonna 1996 valmistuneena elokuvana, jota tähdittivät Madonna ja Antonio Banderas.

Matkaohjelma:
Klo 08.30 lähtö Jyväskylä Harjukatu tilausajolaituri
Klo 11.30 ruokailu Ravintola Almassa
Klo 13.00 Evita-Musikaali Seinäjoen kaupungin teatterissa, kesto 2 h 30 min
Klo 15.30 paluulähtö Jyväskylään
Klo 18.30 noin saapuminen Jyväskylään

Hinta 110 euroa/hlö
Hintaan sisältyy:
– bussikuljetukset ohjelman mukaan
– buffetlounas ravintola Almassa
– musikaalilippu Evita-musikaaliin 3.10. klo 13.00
– väliaikakahvi ja makea kahvileipä

Hinta edellyttää 50 lähtijää. Sitova ilmoittautuminen ti 1.9. mennessä puh. 0400-636242 / Kerttu.
Retken hinta 110 €, maksettava 2.9.2020 mennessä EL Jyväskylän yhdistyksen tilille FI62 5089 0550 2630 43. viite 1627

Erikoisruokavaliot ilmoitettava ilmoittautumisen yhteydessä. Pyydämme huomioimaan, että paikkoja on rajoitetusti.
Matka soveltuu rajoitetusti liikuntarajoitteisille, ota tarvittaessa yhteyttä Kerttuun. Koska kyseessä on matkapaketti, peruutuksen sattuessa, peruutuskulut määräytyvät peruutushetkellä olevien todellisten peruutuskulujen mukaan. Suosittelemme matkavakuutusta, jossa on riittävä peruutusturva.
Aikataulu ja ohjelma sitoumuksetta. Vastuullinen matkanjärjestäjä Pohjolan Matka.