Retket ja matkat

ELÄKELIITON JYVÄSKYLÄN YHDISTYKSEN MATKAT

Yhdistyksen järjestämät matkat ja – tapahtumat ovat jäsenmatkoja joihin voi osallistua ainoastaan Eläkeliiton jäsenet (Valmismatkalaki). Matkaohjelmassa mainittu matkanvetäjä ottaa järjestämälleen matkalle ja retkelle ilmoittautumisen vastaan sähköpostilla, puhelimitse tai maanantaikerhon alussa. Osanottajat matkalle tai tapahtumaan tulevat ilmoittautumisjärjestyksessä.
Älä kuitenkaan ilmoittaudu ”varmuuden vuoksi” jos et ole varma osallistumisestasi. Älä myöskään ilmoittaudu retkille jos olet liikuntarajoitteinen ja kohteen ilmoitetaan olevan esteellinen (portaita, epätasaista maastoa tms.). Ota yhteys tarvittaessa matkanvetäjään saadaksesi lisätietoja.

Kun ilmoittaudut retken matkanvetäjälle niin saat samalla tiedon mukaan sopimisesta. (Vai onko ryhmä täysi ja jäät mahdollisesti varasijalle.)
Mikäli suunniteltuun matkaan sisältyy ruokailuja niin sinun tulee jo ilmoittautumisen yhteydessä kertoa mahdolliset erityistoiveet (mahd. allergiat tai esim. keliakia). Jos matkaan sisältyy yöpyminen niin on toivottavaa, että sinulla on tuttu huonekaveri ilmoittautumassa myös retkelle.

Osallistujan tulee maksaa eräpäivään mennessä retken tai tapahtuman hinta käyttäen ilmoitettua viitenumeroa. Pankkisiirron saat halutessasi matkavastaavalta. Huom! Mikäli maksua ei ole viimeistään eräpäivänä suoritettu, katsotaan osallistuminen peruutetuksi ja paikka voidaan luovuttaa mahdollisille varasijoilla olijoille. 

 Jos osallistumiseen kohdaltasi tulee este, ilmoita ehdottomasti peruutus matkanvetäjälle! Mikäli joudut peruuttamaan eräpäivän jälkeen jo maksetun matkan, sinulta voidaan periä peruutusmaksuna yhdistykselle aiheutuvat kulut.

Muistathan, että sinulla on oltava kaikilla retkillämme voimassa oleva matkavakuutus. Kun matkamme suuntautuu ulkomaille, niin mukana on oltava myös voimassa oleva passi tai henkilökortti.
Huom. Kaikki retket ja tapahtumat ovat hajusteettomia. Muista ottaa myös lääkkeet mukaan mikäli tarvitset niitä retken aikana.

Tässä matkavastaavien yhteystiedot:
Terttu Hintikka: puh. 0400 902 908   sähköposti;   terttuo.hintikka@gmail.com              Kerttu Taipale:  puh. 0400 636 242   sähköposti;   kerttu.taipale@gmail.com            Jarkko Pyhäranta: puh. 050 308 8046  sähköposti;  pyharanta@gmail.com
Annikki Kokko: puh 050 344 8306  sähköposti; annikki.kokko@live.fi

LOKAKUU
Pe 25.10. klo 12.00
 Jyväskylän kaupunginteatterissa ”Tämä on ryöstö”

Tule ja koe maailmanhistorian svengaavin ja kreisein komedia! Tarina sijoittuu 1950-luvun lopulle vieden katsojan yllätyksellisten käänteiden ytimeen seuraamaan mittaamattoman arvokkaan timantin epäonnisia ryöstöpuuhia. Luvassa on ennennäkemättömän akrobaattisia roolisuorituksia, rikollisen hauskoja tilanteita ja poikkeuksellisia näyttämöratkaisuja. Tämä on ryöstö! jatkaa käsikirjoittajatrio Henry Lewisin, Jonathan Sayerin ja Henry Shieldsin menestysputkea, jonka aiempia tuotoksia ovat muun muassa Näytelmä joka menee pieleen sekä Peter Pan Goes Wrong. Naurutakuun lisäksi tämä tuore brittikomediahitti saa katsojan hyvälle tuulelle myös esityksessä kuultavien popmusiikin klassikoiden ansiosta. Esitys avaa yhteistyön Suomalaisen musiikkikampuksen kanssa.
”Ahneella on onnellinen loppu ja rikos kannattaa (miltei) aina…”
Ilmoittautumiset Tertulle 2.10. mennessä. Lipun hinta 23 € (norm. eläkeläislippu 30 €). Maksu viimeistään 8.10. tilille FI62 5089 0550 2630 43, viite 2312. Liput jaetaan lokakuussa ma-kerhoissa

La 26.10. Teatterimatka Mikkelin kaupunginteatteriin. ”Rakastunut Ryti”

Rakastunut Ryti kertoo talonpojan tiestä valtakunnan politiikan huipulle ja sieltä sotasyyllisenä tuomituksi. Risto Rytin ja Suomen vaiheita kuvaavan näytelmän tarina alkaa 1910-luvulta. Näytelmän keskeiset henkilöt ovat Risto Rytin (1889 -1956) lisäksi liikemies Alfred Kordelin sekä Rytin puoliso Gerda, omaa sukua Serlachius. Tarina näyttää sotavuosien pääministerin ja presidentin elämän puolet niin tarkkana ja harkitsevana lakimiehenä, poliitikkona, päättäjänä, ystävänä kuin puolisonakin.
Rakastunut Ryti on upea draamakomedia Suomen historian yhdestä merkittävimmästä henkilöstä.
Käsikirjoittajat Reidar Palmgren ja Tapio Liinoja ovat tehneet Mikkelin Teatteria varten oman version lisäten mukaan historiallisia tapahtumia Mikkelistä.
Matkan hinta on vain 45 €, johon sisältyy matka, teatterilippu sekä ruokailu noutopöydästä ennen teatteriesitystä.. Ilmoittautumiset Kertulle 25.9. mennessä. Maksu viimeistään 27.9. tilille FI62 5089 0550 2630 43, viite 1465. Lähtö Harjukadun tilausajolaiturista klo 9.00.

MARRASKUU

Su 17.11. – ma 18.11  ”Elämäniloa Aalloilla” ilon ja viihteen risteily .

Menomatkalla on jouluruokailu Lehmirannassa sekä musiikkituokio. Matkan hinta: B-2 hytti 130 €, A-2 hytti 140 €, (ikkunallinen), A-2 premium 145 € (ikk.+ parivuode). Hintaan sisältyy bussikuljetukset, menomatkalla kahvit, risteily, meriaamiainen laivalla (APre sisältyy erikoisaamianen), joululounas Lehmirannassa ja tulomatkalla lounas laivassa.. Ilmoittautumiset Tertulle 15.10. mennessä. Maksu viimeistään 28.10. tilille  FI62 5089 0550 2630 43, viite 2338. Lähtö tilausajolaiturista su 17.11. klo 10.00. Vastuullinen matkanjärjestäjä Matkapojat

Pe 29.11. klo 12.00  Jyväskylän kaupunginteatterissa ”Phantom – Pariisin oopperan kummitus”

 Phantom – Pariisin oopperan kummitus on komea musikaaliklassikko, jossa yhdistyy onnistuneella tavalla viihdyttävyys ja herkkyys. Sen musiikki on kuin karkkia, juoni on jännittävä ja henkilöt mielenkiintoisia ja vivahteikkaita.
Eletään 1900-luvun alkua. Nuori kadulla laulava tyttö päätyy koelauluun Pariisin oopperaan samana päivänä, kun valta oopperassa vaihtuu. Viraltapantu johtaja on suojellut oopperan kellarissa asuvaa mielipuolista ja kasvoiltaan epämuodostunutta kummitusta. Kummitus rakastuu tyttöön ja ryhtyy opettamaan tätä laulamaan. Phantom on tarina siitä, kuinka musiikki voi yhdistää sielut ja siitä kuinka kiehtovaa ja vaarallista täydellisyyteen pyrkiminen ja musiikillinen kunnianhimo voi olla. Toisaalta se on tarina saavuttamattomasta rakkaudesta ja toisen täydellisestä hyväksymisestä.
Kirjailija Arthur Kopitin ja säveltäjä Maury Yestonin teos perustuu ranskalaisen lehtimiehen ja seikkailijan Gaston Lerouxin goottiklassikkoon Pariisin oopperan kummitus vuodelta 1910. Musikaali sai ensiesityksensä vuonna 1991. Kopit-Yeston teoksesta tehtiin ensin TV-versio, jonka suosio sai aikaan sen, että musikaalia alettiin myös esittää teattereissa samaan aikaan Andrew Lloyd Webberin säveltämän Oopperan kummituksen rinnalla. Kahta Oopperan kummitus -versiota verrataan usein toisiinsa ja Kopitin ja Yestonin versiota pidetään usein musiikillisesti monipuolisempana.
Jyväskylän kaupunginteatterin suurmusikaalin nimiroolissa vierailee Riku Pelo. Suomen Kansallisoopperassa vierailevana solistina toimiva Pelo on myös Virtuoso-lauluyhteen jäsen.
Ilmoittautumiset Tertulle 1.11. mennessä, lipun hinta 27 € (norm. eläkeläislippu 36 €). – Maksu viimeistään 7.11. tilille FI62 5089 0550 2630 43, viite 2325. Liput jaetaan marraskuussa ma-kerhoissa.

JOULUKUU

To 12.12. – su 15.12.  Tarton Joulutori

Tartossa koet taianomaisen tunnelman joulutorilla, jonka keskipisteenä on Raatihuone sekä sen eteen Raatihuoneentorille tuotavat perinteinen suuri joulukuusi ja sitä ympäröivän joulutorin helmi, erityinen piparkakkumökki. Joulumarkkinat järjestetään vain yhtenä päivänä vuodessa. Vierailijat voivat ostaa Virossa valmistettuja käsityötuotteita, lämpimiä juomia, piirakoita ja muuta.

Matkaohjelma:
1. matkapäivä to 12.12.
Klo 12.00 lähtö Harjukadun tilausajolaiturista
Klo 13.45 buffetlounas Vierumäki Matkakeidas
Klo 14.45 lähtö Matkakeitaasta
Klo 16.45 saapuminen Helsinkiin Länsiterminaaliin.
Klo 17.15 siirtyminen Silja Eurooppaan ja yöpyminen laivassa B-luokan hyteissä.
Klo 18.30 laiva lähtee kohti Tallinnaa. Nautitaan laivan viihteestä ja ostosmahdollisuuksista.
2. matkapäivä pe 13.12.
Meriaamiainen laivalla
Klo 08.30 poistuminen laivasta ja siirtyminen satamassa odottavaan bussiin.
Klo 09.00 matka jatkuu kohti Viron yliopistokaupunki Tarttoa.
Matkalla pieni tauko.
Klo 12.30 saapuminen Tarttoon. Noudetaan opas hotellista ja mahdollisuus käydä wc:ssä hotellin aulassa.
Lähdetään vierailulle oppaan johdolla ylösalas taloon ja samalla tehdään pieni kaupunkikiertoajelu Tartossa nähden kaupungin tärkeimmät nähtävyydet bussista käsin.
Klo 15.00 majoittuminen hotelli Dorpattiin.
Hotelli Dorpatin terveys- ja hyvinvointi kylpylä tarjoaa mm. luontaishoitoja, hierontaa sekä kylpylä-, kauneus ja terveyshoitoja. Hotellin läheisyydessä sijaitsee myös ostoskeskus.
Klo 18.00 illallinen hotellin ravintolassa 3. ruokalajia.
3. matkapäivä la 14.12.
Buffetaamiainen hotellissa.
Tämä päivä on varattu kokonaan Tarttoa varten. Raatihuoneen joulutori on tapahtumien keskipiste. Toria reunustavat lukuisat kahvilat ja ravintolat. Joulukaupunki Tartolla on paljon mielenkiintoista tarjottavaa – erilaisia konsertteja ja esityksiä sekä jännittäviä työpajoja. Muista käydä kurkkaamassa myös raatihuoneen ikkunoista avautuvaan joulukalenteriin! Historiaa henkivä Jaanin kulttuurikortteli on jo itsessään elämys, romanttinen Toomemäen puistoalue on täynnä nähtävää ja idyllisellä Raatihuoneen torilla voit nauttia ulkoilmakahviloista katumuusikoiden säestäessä. Valitse itseäsi kiinnostava tapahtuma tai paikka kaupungilta tai nauti vaikkapa hotellin tarjoamista palveluista.
Klo 18.00 illallinen Ruutikellarissa 3. ruokalajia.
4. matkapäivä su 15.12.
Buffetaamiainen hotellissa.
Klo 08.00 lähtö hotellista kohti Tallinnaa.
Klo 11.30 bussin lauttaus ja klo 11.45 matkustajat siirtyvät Silja Europaan, paluu kansipaikoin.
KIo 12.00 buffeelounas laivalla ruokajuomineen.
Klo 12.30 Silja Europa Tallinna-Helsinki. Nautitaan ruokailusta ja laivan viihteestä sekä ostoksista.
Klo 16.00 saapuminen Helsinkiin.
Klo 16.30 matka jatkuu kohti Jyväskylää, matkalla tauko.
klo 21.15 saapuminen Jyväskylään.

Hinta 280 euroa/hlö
Hintaan sisältyy:
-bussikuljetus Pohjolan Matkan bussilla ohjelman mukaan
-12.-13.12.yö Silja Europalla B-luokan kahden hengen hyteissä
-buffeelounas Vierumäki Matkakeidas
-meriaamiainen laivalla
-majoitus Tartossa 2 yötä Hotelli Dorpat kahden hengen huoneissa aamiaisella
-kansilippu Tallinna-Helsinki Silja Europalla
-1 x illallinen hotellissa 3. ruokalajia, ei ruokajuomia
-lx illallinen Ruutikellarissa, 3. ruokalajia, ei ruokajuomia
-buffetlounas laivalla ruokajuomineen paluumatkalla
-sisäänpääsy Tagurpidimajaan eli Ylös-alas taloon ja pieni kiertoajelu Tartossa
Hinta edellyttää 40 lähtijää. Aikataulu ja ohjelma sitoumuksetta.

Lisämaksusta:
– yhden hengen huonelisämaksu 55 euroa.
Hotelli Dorpat, Soola 6, Tartto, puh. +372 733 7I8O
Hotelli sijaitsee Tarton sydämessä Emajoen rannalla. Hotellissa on 205 huonetta (I70x standard,30 x
superior ja 5 x sviitti). Erillinen kerros allergikoille ja 5 huonetta liikuntaesteisille. Kaikissa huoneissa on TV, puhelin, Internet-yhteys ja hiustenkuivaaja. Hotellissa ravintolassa ja aulassa langaton Internet-verkko. Hotellin vieressä pysäköintialue 20 ajoneuvolle. Hotellissa on baari, ravintola ja hissi.
Erillinen ohjelma annetaan osanottajille. Sitova ilmoittautuminen Kertulle 12.11. mennessä, retki maksettava 15.11.2019 mennessä tilille FI62 5089 0550 2630 43, viite 1504.

Erikoisruokavaliot ilmoitettava ilmoittautumisen yhteydessä. Pyydämme huomioimaan, että paikkoja on rajoitetusti. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Ota tarvittaessa yhteyttä matkanjohtajaan.
Matkustusasiakirjana passi tai poliisivirnaomaisen myöntämä kuvallinen henkilötodistus.
Kehotamme matkustajaa ottamaan matkavakuutuksen niiden kustannusten kattamiseksi, jos matkustaja purkaa sopimuksen, taikka tapaturmasta, sairaudesta tai kuolemasta aiheutuvien avustus- ja paluukuljetuskustannusten korvaamiseksi. Tarkistakaa, että matkavakuutuksessa on riittävä peruutusturva.
Lisätietoja liittyen matkan peruuttamiseen ja matkavakuutukseen löytyy Pohjolan Matkan nettisivuilta
yleisistä matkapakettiehdoista eli https:r/www.pohjolanmatka.fi/fi /matkainfo/matkapakettiehdot.
Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 201512302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Pohjolan Matka on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. Lisäksi Pohjolan Matka on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turuatakseen paluukuljetuksesi siftä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön. Lisätietoja direktiivin (EU) 201512302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista.
Tätä matkaa varten annettuja henkilötietoja siirretään matkan suorittamisen ja varaamisen kannalta oleellisille yhteistyökumppaneille ja viranomaisille sekä EU/ETA -maihin että niiden ulkopuolisille alueille.
Tietojen käsittelyssä sovelletaan EU :n tietosuojalain periaatteita.
Vastuullinen matkanjärjestäjä on Pohjolan Matka

Ennakkotietoa vuodelle 2020

TAMMIKUU

Ke 22.1.2020  Teatterimatka Tampereelle ”Notre Damen kellonsoittaja”

Suurmusikaali ensimmäistä kertaa Suomessa!
Notre Damen kellonsoittaja perustuu Disneyn animaatioelokuvaan ja Victor Hugon saman nimiseen romaaniin. Musikaali kertoo rohkeudesta ja sorrosta, vihasta ja rakkaudesta – taistelusta paremman maailman puolesta. Sen jännittävät ja mukaansa tempaavat tapahtumat sijoittuvat 1400-luvun lopun Pariisiin.

Kellonsoittaja Quasimodo on hyväsydäminen mutta epämuodostunut hylkiö. Kyttyräselkäisenä hän on elänyt koko ikänsä Notre Damen katedraalin suojissa, sieltä koskaan poistumatta. Yksi päivä muuttaa Quasimodon, hänen isäntänsä arkkidiakoni Claude Frollon, oikeudentuntoisen mustalaistyttö Esmeraldan ja urhoollisen kapteeni Phoebusin elämät ikiajoiksi.

Musikaalin on luonut Oscar-palkittu kaksikko, Alan Menken (mm. Aladdin, Pieni merenneito, Kaunotar ja hirviö) ja Stephen Schwartz (mm. Egyptin prinssi, Pocahontas) sekä Peter Parnell. Lumoava musiikki perustuu Disney-elokuvan musiikkiin sekä musikaalia varten sävellettyyn musiikkiin. Suomennoksesta vastaa Mikko Koivusalo.

Matkaohjelma:
Klo 10.15 Jyväskylä Harjukatu tilausajolaituri
Klo 12.30 ruokailu Buffet & Cafe Linkosuo
Klo 13.45 siirtyminen Tampereen teatteriin
Klo 14.30 Suurmusikaali Notre Damen kellonsoittaja, arvioitu kesto 2 h 30 min
Klo 17.15 paluulähtö Jyväskylään
Klo 17.45 kahvi ja pulla Orituvalla
klo 20.00 saapuminen Jyväskylään.

Sitova ilmoittautuminen ti 10.12.2019 mennessä Kertulle. Retken hinta on 115 €, Hinta edellyttää 40 – 60 lähtijää.  Erillinen ohjelma annetaan osanottajille.
Maksu viimeistään 15.12. 2019 tilille FI62 5089 0550 2630 43, viite 1533.

Hintaan sisältyy
– bussikuljetukset ohjelman mukaan
– musikaalilippu Notre Damen kellonsoittaja suurmusikaaliin 22.I. klo 14.30 näytös B -hintakategorian liput
– buffetlounas Buffet & Cafe Linkosuo
– kahvi ja pulla Orituvalla
Erikoisruokavaliot ilmoitettava ilmoittautumisen yhteydessä.
Pyydämme huomioimaan, että paikkoja on rajoitetusti.
Matka soveltuu rajoitetusti liikuntarajoitteisille, ota tarvittaessa yhteyttä Kerttuun.
Koska kyseessä on matkapaketti, peruutuksen sattuessa, peruutuskulut määräytyvät peruutushetkellä
olevien todellisten peruutuskulujen mukaan. Suosittelemme matkavakuutusta, jossa on riittävä peruutusturva. Aikataulu sitoumuksetta.
Vastuullinen matkanjärjestäjä Pohjolan Matka

Ti 28. – To 30.1.2020 Talventaittajaiset
VIKING LINE 
 M/S MARIELLA
Risteilymatka Helsinki – Tukholma – Helsinki. Tervetuloa mukaan nauttimaan viihteestä ja hae uusimmat vinkit tuleville matkoille!

Matkaohjelma 

Tiistai 28.I.202O
N. klo 11.30 lähtö Jyväskylä Harjukatu tilausajolaituri. HUOM. Lähtöaika saattaa vielä muuttua.
Klo 17.15 Viking Mariella lähtee Helsingistä. Laivamatka Tukholmaan on täynnä viihdettä ja elämyksiä! Viking Mariellan lukuisat ravintolat, laajan tuotevalikoiman myymälät ja laivojen viihtyisä tunnelma takaavat risteilynautinnon kaikille.
Laivan tähtiesiintyjänä Susanna Heikki & Voimaorkesteri. Lisätietoa risteilyn muusta ohjelmasta ja myymälöiden aukioloajoista löytyy laivan risteilyohjelmasta. Risteilyohjelmia saatavilla laivan infosta.

Keskiviikko 29.1.202O
Viking Mariella saapuu Tukholmaan klo 11.00.
Klo 10.00-12.00 ja 13.00-15.00 Matkatori kokousosastolla, kansi 8. Tutustu matkatoriin itsellesi sopivana ajankohtana. (Huom! Matkatori suljettu 12.00 – 13.00 välisenä aikana).
Matkatorilla pääsee tutustumaan Pohjolan Matkan ja yhteistyökumppaneiden laajaan matkatarjontaan ja uutuusmatkoihin. Luvassa matkatarjouksia ja arpajaiset upeine palkintoineen. Tule tutustumaan!
Klo 14.00 sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azeztan musisoi talventaittajaiskansalle Club Mar tanssiravintolassa, kansi 7.
Päivän aikana on myös mahdollisuus pienimuotoiseen käyntiin Tukholmassa. Huom! Henkilötodistukset otettava maihin mukaan.
Klo 15.30 – 16.15 yhteislaulua reserviläiskuoro Vinosyötön johdolla kokousosaston auditoriossa, kansi 8. Paikalle mahtuu noin 300 henkilöä.
Klo 17.30 Viking Mariella lähtee Tukholmasta (16.30 paikallista aikaa).
Klo 18.00 sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian musisoi talventaittajaiskansalle Club Mar tanssiravintolassa, kansi 7.
Klo 19.30 Arvonnan voittajien julkaiseminen Club Mar tanssiravintolassa, kansi 7. Voitot jaetaan bussissa tai toimitetaan kotiosoitteeseen. Ilta vapaata aikaa nauttia laivan palveluista.

Torstai 30.1.2020
Laiva saapuu Helsinkiin klo 10. 10. Paluukuljetus Jyväskylään

Hinnat alkaen Jyväskylästä
B4 61 euroa/hlö             A4 66 euroa/hlö
B3 63 euroa/hlö             A3 68 euroa/hlö
B2 67 euroa/hlö             A2 74 euroa/hlö
B1 78 euroa/hlö             A1 91 euroa/hlö

Hintaan sisältyy:
– risteily Helsinki-Tukholma-Helsinki valitussa hyttiluokassa
– bussikuljetukset Suomessa
– matkatori 29 .1.
– bussikuljetukset satamasta Tukholman keskustaan ja takaisin satamaan veloituksetta.
– runsas risteilyohjelma laivalla.

RETKET TUKHOLMASSA (edellyttää varausta ennakkoon)
Opastettu retki Kansallismuseoon 15 € / hlö. Oppaan johdolla tutustutaan äskettäin uudistettuun Kansallismuseoon. Museossa on taidetta 1500-luvulta
1900-luvun alkuun unohtamatta huonekaluja ja design tuotteita. Bussikuljetus satamasta museoon ja takaisin satamaan sisältyy retken hintaan. Retken kesto n. 2 h. Lähdöt retkille klo 11.30
Jos ei varaa retkeä Pohjolan Matkan bussit kulkevat satamasta keskustaan klo 11.15-14.00 välisenä aikana ja keskustasta satamaan klo 12.45-16.00 välisenä aikana.
Tukholmassa keskustan otto- ja jättöpaikka on Operan vieressä Strömgatanilla rannan puolella. Noin 10 minuutin odotusajat satamassa ja keskustassa ovat mahdollisia.
Laivan maissa olon aikana Tukholmassa on mahdollista käydä myös omatoimisesti. Laivassa tulee olla takaisin viimeistään klo 17.00 (klo 16.00 paikallista aikaa)
Etukäteen ostetut ateriat laivalla:
Viking Buffet päivällinen 35 euroa/hlö/suunta,  Viking Buffet meriaamiainen 11 euroa/hlö/suunta.

Vähintään 40 henkilön ryhmät saavat käyttöönsä oman tilausajobussin. Pienemmät ryhmät saavat leppoisaa matkaseuraa muista ryhmistä. Lopullinen matkaohjelma jaetaan menomatkalla bussissa. Pohjoismaiden kansalaisilta ei Ruotsiin matkustettaessa vaadita passia. Kaikkien matkustajien on kuitenkin pyydettäessä todistettava henkilöllisyytensä voimassa olevalla henkilötodistuksella. Henkilötodistukseksi kelpaavat ajokortit, passi, poliisin myöntämä virallinen henkilökortti, kuvallinen Kelakortti (alle 15 v. lapselle käy myös ilman kuvaa oleva Kela-kortti).

Matkavakuutus:
Suosittelemme kaikille matkavakuutuksen ottamista. Vakuutus sisältää mm. turvan peruutuskulujen kattamiseksi äkillisissä sairastapauksissa. Matkan hintaan ei sisälly matkavakuutusta.

Muuta huomioitavaa
Matka soveltuu rajoitetusti liikuntarajoitteisille, ota tarvittaessa yhteyttä matkatoimistoomme.

Varaukset viimeistään 30.11. mennessä Kerttu Taipale p. O4OO-636242.

Noudatamme yleisiä matkapakettiehtoja sekä Pohjolan Matkan lisä- ja erityisehtoja. Matkanjärjestäjä on vastuussa kaikkien sopimukseen sisältyvien matkapalvelujen suorittamisesta ja vaikeuksiin joutuneen matkustajan avustamisesta matkapalveluyhdistelmistä annetun lain 4 luvun mukaisesti. Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 201512302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Pohjolan Turistiauto Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. Lisäksi Pohjolan Turistiauto Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että  yrityksestä/yrityksistä tulee maksukyvytön/maksukyvyttömiä. Lisätietoja direktiivin (EU) 201512302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista.

Tätä matkaa varten annettuja henkilötietoja siirretään matkan suorittamisen ja varaamisen kannalta oleellisille yhteistyökumppaneille ja viranomaisille sekä EU/ETA -maihin että niiden ulkopuolisille alueille. Tietojen käsittelyssä sovelletaan EU: n tietosuojalain periaatteita.

Vastuullinen matkanjärjestäjä Pohjolan Matka. Pidätämme oikeuden muutoksiin.


Karhusafari touko – kesäkuun vaihteessa, 3 vrk

Mikäli kiinnostuneita löytyy vähintään 14 henkilöä (max. 18 henkilöä) niin teemme elämysmatkan Suomussalmelle, Martinselkosen eräkeskukseen. Matkaamme Kuopion torin, Puijon ja Iisalmen kautta Kajaaniin jossa yövymme hotellissa. Seuraavana päivänä siirrymme kohteeseen, matkalla käymme läpi mm. Rukajärven tien. Eräkeskuksessa nautitaan lounas ennen maastoon siirtymistä. Yöksi siirrymme lähelle itärajaa seuraamaan karhujen elämää. Katselu on tarkoitukseen tehdyssä kopissa jossa myös kerrosvuoteet makuupusseineen nukkumiseen
Aamulla Eräkeskuksessa nautitun aamiaisen jälkeen lähdemme paluumatkalle hieman eri reittiä, Kärsämäen kautta tielle 4 ja Jyväskylään. Tarkempi ohjelma retkelle lähtijöille.
Retken kustannus on noin 400 € sisältäen kaikki kulut. Retki ei sovellu liikuntarajoitteisille sillä matkalla on käveltävä n. 2 km epätasaista maastopolkua.
Huom. Ryhmän osallistuminen haluttuun aikaan on varattava sitovasti jo syksyn kuluessa, siksi aikainen ilmoittautuminen joka on tehtävä Jarkolle, viimeistään 31.10.2019 sähköpostilla pyharanta@gmail.com, puhelimitse 050 3088046 tai maanantaikerhossa.