Retket ja matkat

ELÄKELIITON JYVÄSKYLÄN YHDISTYKSEN MATKAT

Yhdistyksen järjestämät matkat ja – tapahtumat ovat jäsenmatkoja joihin voi osallistua ainoastaan Eläkeliiton jäsenet (Valmismatkalaki). Matkaohjelmassa mainittu matkanvetäjä ottaa järjestämälleen matkalle ja retkelle ilmoittautumisen vastaan sähköpostilla, puhelimitse tai maanantaikerhon alussa. Osanottajat matkalle tai tapahtumaan tulevat ilmoittautumisjärjestyksessä.
Älä kuitenkaan ilmoittaudu ”varmuuden vuoksi” jos et ole varma osallistumisestasi. Älä myöskään ilmoittaudu retkille jos olet liikuntarajoitteinen ja kohteen ilmoitetaan olevan esteellinen (portaita, epätasaista maastoa tms.). Ota yhteys tarvittaessa matkanvetäjään saadaksesi lisätietoja.

Kun ilmoittaudut retken matkanvetäjälle niin saat samalla tiedon mukaan sopimisesta. (Vai onko ryhmä täysi ja jäät mahdollisesti varasijalle.)
Mikäli suunniteltuun matkaan sisältyy ruokailuja niin sinun tulee jo ilmoittautumisen yhteydessä kertoa mahdolliset erityistoiveet (mahd. allergiat tai esim. keliakia). Jos matkaan sisältyy yöpyminen niin on toivottavaa mutta ei pakollista, että sinulla on tuttu huonekaveri ilmoittautumassa myös retkelle.

Osallistujan tulee maksaa eräpäivään mennessä retken tai tapahtuman hinta tilille FI62 5089 0550 2630 43 käyttäen ilmoitettua viitenumeroa. (Huom. Tilinumero on kaikilla retkillä sama, viitenumero tapahtumakohtainen.) Pankkisiirron saat halutessasi matkavastaavalta.
Huom! Mikäli maksua ei ole viimeistään eräpäivänä suoritettu, katsotaan osallistuminen peruutetuksi ja paikka voidaan luovuttaa mahdollisille varasijoilla olijoille. 

 Jos osallistumiseen kohdaltasi tulee este, ilmoita ehdottomasti peruutus matkanvetäjälle! Mikäli joudut peruuttamaan eräpäivän jälkeen jo maksetun matkan, sinulta voidaan periä peruutusmaksuna yhdistykselle aiheutuvat kulut.

Muistathan, että sinulla on oltava kaikilla retkillämme voimassa oleva matkavakuutus. Kun matkamme suuntautuu ulkomaille, niin mukana on oltava myös voimassa oleva passi tai henkilökortti.
Huom. Kaikki retket ja tapahtumat ovat hajusteettomia. Muista ottaa myös lääkkeet mukaan mikäli tarvitset niitä retken aikana. Jos sinulla on nuhaa tai yskää, älä lähde retkelle (ilmoita matkanvetäjälle!)

Tässä matkavastaavien yhteystiedot:
Terttu Hintikka: puh. 0400 902 908   sähköposti;   terttuo.hintikka@gmail.com              Kerttu Taipale:  puh. 0400 636 242   sähköposti;   kerttu.taipale@gmail.com            Jarkko Pyhäranta: puh. 050 308 8046  sähköposti;  pyharanta@gmail.com

Huom! Osa alla olevista matkoista ja teatteritapahtumista on jo alkusyksystä. Koska kaikilla ei ole nettiyhteyttä käytössä, niin pyydämme sinua ystävällisesti kertomaan tulevista tapahtumista näille ystävillenne! Kiitos siitä.

2021 Syyskauden matkat ja tapahtumat lyhyesti:

Lokakuu:
Su 17.10. Oopperaesitys ”Taipaleenjoki” Paviljongissa
Pe 22.10. Teatterimatka Lahteen, Sota ja rauha
Pe 29.10.  Musikaalikomedia Kaupunginteatterissa
Marraskuu:
21.11. Kirkkopyhäretki Uuraisille

Alempana tällä sivulla tapahtumat yksityiskohtaisemmin hintoineen ja ilmoittautumisohjeineen.  Erikoisruokavaliot tulee ilmoittaa ilmoittautumisen yhteydessä. Pyydämme huomioimaan, että paikkoja on rajoitetusti.

 

***************************************************************

LOKAKUU

Oopperaesitys peruutettu 17.10.-21, siirretty ensi vuoteen. Ilmoitetaan tarkemmin kevätkauden 2022 ohjelmassa.

Su 17.10.2021 klo 14:00 TAIPALEENJOKI – OOPPERA JYVÄSKYLÄ, Paviljonki
Joulukuun alussa Leningradin Sotilaspiirin komentaja Kirill A. Meretskov oli kääntänyt Karjalan kannaksen suuren hyökkäyksen painopisteen Viipurin suunnasta itäiselle Kannakselle. Suomalaisten kova vastarinta alkuperäisellä hyökkäyslinjalla Kannaksella oli yllättänyt puna-armeijan, ja hyökkäysvoimat kaksinkertaistettiin, mutta läpimurtoa ei siitä huolimatta tapahtunut.
Suomi säilytti itsenäisyytensä, mutta jäljelle jäi tragedia.
Taipaleenjoki – ooppera kertoo inhimillisen tarinan Taipaleen taisteluista kansallisrunoilijamme Yrjö Jylhän silmin ja tunnoin. Jylhä koki rintaman kauheudet niiden kokonaisuudessaan johdettuaan Kempin rykmentin 1 pataljoonan toista komppanjaa. Sodan kokemukset saivat lopulta Jylhän riistämään oman henkensä vuonna 1956.
Taipaleenjoki – oopperaa on esitetty viimeksi Ilmajoen Musiikkijuhlilla täysille katsomoille vuosina 2010-2012

Säv. Ilkka Kuusisto Libret. Panu Rajala
Rooleissa mm.Jaakko Kortekangas, Jyrki Anttila, Hedvig Paulig, Tiina Maija Koskela, & Joonas Asikainen
Kapellimestari – Mikk Murdvee & 10 henkinen orkesteri Lavastus:Jari Jalonen

Lippu esitykseen maksaa 60, ilmoittautuminen Tertulle viimeistään 15.9. mennessä sähköpostilla, puhelimella tai ma-kerhossa. Maksu samoin viimeistään 15.9.2021 yhdistyksen tilille FI62 5089 0550 2630 43, viite; 2406.

***************************************************************

Pe 22.10.2021   SOTA JA RAUHA SUURTEOS LAHDEN KAUPUNGINTEATTERISSA

 

 Tolstoin suurteos, klassikoiden klassikko, Sota ja rauha, kuvaa ihmisiä historian mahtavien voimien armoilla.

Venäjä joutuu sotaan Napoleonia vastaan ja kaikkien elämä muuttuu peruuttamattomasti. Perittyään isältään merkittävän omaisuuden Pierre joutuu pohtimaan miten hän voisi olla hyödyksi ja miksi hän ei ole koskaan kokenut olevansa rakkauden arvoinen. Hänen paras ystävänsä Andrei lähtee sotaan tavoitellakseen kunniaa. Ystävysten välissä omaa kamppailuaan käy musiikillisesti lahjakas ja petetyn rakkautensa takia kärsivä Natasha.

Miten pelastaa ystävyys, rakkaus ja usko elämän mielekkyyteen? Sota ja rauha, elämä ja kuolema näkyvät toistensa läpi Pasi Lampelan kirkkaassa sovituksessa, joka herättää Tolstoin henkilöt ja heidän tarinansa eloon tunnistettavalla ja riipaisevalla tavalla.

Perjantai 22.10.2021
Matkaohjelma:
Klo 09.00 Harjukatu tilausajolaituri
Klo 09.10 Vaajakoski Vesmannin mäki
Klo 10.45 saapuminen Heinolan Heilaan
Klo 11.00 ruokailu Heilassa 3.ruokalajia ja kahvi
Klo 12.00 lähtö kohti Lahtea
Klo 12.30 saapuminen Lahden Kaupunginteatteriin
Klo 13.00 Tolstoin suurteos Sota ja rauha. Kesto vielä auki.
Klo 15.45 näytöksen loputtua paluulähtö Jyväskylään
Klo 16.15 tauko Heinolan Heilassa ja ostosmahdollisuus
Klo 17.00 lähtö Jyväskylään.
Klo18.30 saapuminen Jyväskylään.

Hinta 90 euroa/hlö

Hintaan sisältyy:
– bussikuljetukset ohjelman mukaan
– Sota ja rauha suurnäytös 22.10.21 klo 13.00 näytös
– 3. ruokalajin lounas ja kahvi Heinolan Heilassa

Sitovat ilmoittautumiset 20.9.2021 mennessä puh.0400-636242 /KERTTU

Matka maksettava 22.9.2021 mennessä 90 €, viite 1740 EL Jyväskylän yhdistyksen tilille FI62 5089 0550 2630 43

Matka soveltuu rajoitetusti liikuntarajoitteisille, ota tarvittaessa yhteyttä matkatoimistoon.

Koska kyseessä on matkapaketti, peruutuksen sattuessa, peruutuskulut määräytyvät peruutushetkellä olevien todellisten peruutuskulujen mukaan. Suosittelemme matkavakuutusta, jossa on riittävä peruutusturva.

Aikataulu sitoumuksetta.

Vastuullinen matkanjärjestäjä Pohjolan Matka.

***************************************************************

Pe 29.10.2021 The Addams Family Kaupunginteatterissa klo 12.00

Musikaalikomedia kauhujen kartanosta

The Addams Family on kuin omaperäinen Romeo ja Julia -variaatio, jossa kahden hyvin erilaisen perheen nuoret rakastuvat  toisiinsa. Omassa kauhujen kartanossaan viihtyvät Addamsit joutuvat todelliseen testiin, kun tyttären mielitietyn periamerikkalainen perhe saapuu vierailulle. Tarkoitus on viettää mahdollisimman normaali ilta, mikä on Addamseille melkoinen haaste. Mustalla huumorilla revittelevää tarinaa siivittävät monenlaiset perhesuhteet, ja salaisuudet paljastuvat väkisinkin. Suvun esivanhemmatkin kutsutaan haudoistaan valvomaan, toteutuuko nuorten rakkaus ja kuka saa pitää kenet. Vaiheikkaan illan jälkeen kukaan ei ole enää entisensä, mutta rakkaus taitaa kuitenkin vetää pisimmän korren.
Marshall Brickmanin ja Rick Elicen käsikirjoittama musikaalikomedia hulvattomine, karrikoituine hahmoineen pohjautuu Charles Addamsin luomaan maailmankuuluun sarjakuvaan. Jukka Keinosen ohjaamassa Jyväskylän kaupunginteatterin versiossa Andrew Lippan säveltämää ja sanoittamaa musiikkia tulkitsee seitsemänhenkinen orkesteri kapellimestari Lasse Hirven johdolla. 

 

Lippu esitykseen maksaa vain 29 , ( Huom.! normaali eläkeläislippu on 42 €!) ilmoittautuminen Tertulle 28.9. mennessä sähköpostilla, puhelimella tai ma-kerhossa. Maksu viimeistään 28.9 tilille FI62 5089 0550 2630 43, viite; 2422.

***************************************************************

                                                                                 MARRASKUU
Su 21.11.2021 Kirkkopyhäretki Uuraislle
Jumalanpalveluksen ja kirkon esittelyn jälkeen seurakuntatalossa ruokailu, kahvit ja ohjelmatuokio.
Matkan hinta on 30 €.
Ilmoittautuminen Tertulle 8.11. mennessä, samoin maksu tilille FI62 5089 0550 2630 43, viite 2286.
Linja-auton reitti: Keljon Prisma klo 8.30, Savelan S-Market 8.40, tilausajolaituri 8.50 ja Seppälän Ahjokadun pysäkki. Jyskin lähellä klo 9.00 .