Retket ja matkat

ELÄKELIITON JYVÄSKYLÄN YHDISTYKSEN MATKAT

Yhdistyksen järjestämät matkat ja – tapahtumat ovat jäsenmatkoja joihin voi osallistua ainoastaan Eläkeliiton jäsenet (Valmismatkalaki). Matkaohjelmassa mainittu matkanvetäjä ottaa järjestämälleen matkalle ja retkelle ilmoittautumisen vastaan sähköpostilla, puhelimitse tai maanantaikerhon alussa. Osanottajat matkalle tai tapahtumaan tulevat ilmoittautumisjärjestyksessä.
Älä kuitenkaan ilmoittaudu ”varmuuden vuoksi” jos et ole varma osallistumisestasi. Älä myöskään ilmoittaudu retkille jos olet liikuntarajoitteinen ja kohteen ilmoitetaan olevan esteellinen (portaita, epätasaista maastoa tms.). Ota yhteys tarvittaessa matkanvetäjään saadaksesi lisätietoja.

Kun ilmoittaudut retken matkanvetäjälle niin saat samalla tiedon mukaan sopimisesta. (Vai onko ryhmä täysi ja jäät mahdollisesti varasijalle.)
Mikäli suunniteltuun matkaan sisältyy ruokailuja niin sinun tulee jo ilmoittautumisen yhteydessä kertoa mahdolliset erityistoiveet (mahd. allergiat tai esim. keliakia). Jos matkaan sisältyy yöpyminen niin on toivottavaa mutta ei pakollista, että sinulla on tuttu huonekaveri ilmoittautumassa myös retkelle.

Osallistujan tulee maksaa eräpäivään mennessä retken tai tapahtuman hinta Eläkeliiton Jyväskylän yhdistyksen tilille FI62 5089 0550 2630 43 käyttäen ilmoitettua viitenumeroa. (Huom. Tilinumero on kaikilla retkillä sama, viitenumero tapahtumakohtainen.) Pankkisiirron saat halutessasi matkavastaavalta.
Huom! Mikäli maksua ei ole viimeistään eräpäivänä suoritettu, katsotaan osallistuminen peruutetuksi ja paikka voidaan luovuttaa mahdollisille varasijoilla olijoille. 

 Jos osallistumiseen kohdaltasi tulee este, ilmoita ehdottomasti peruutus matkanvetäjälle! Mikäli joudut peruuttamaan eräpäivän jälkeen jo maksetun matkan, sinulta voidaan periä peruutusmaksuna yhdistykselle aiheutuvat kulut.

Muistathan, että sinulla on oltava kaikilla retkillämme voimassa oleva matkavakuutus. Kun matkamme suuntautuu ulkomaille, niin mukana on oltava myös voimassa oleva passi tai henkilökortti.
Huom. Kaikki retket ja tapahtumat ovat hajusteettomia. Muista ottaa myös lääkkeet mukaan mikäli tarvitset niitä retken aikana. Jos sinulla on nuhaa tai yskää, älä lähde retkelle (ilmoita matkanvetäjälle!)

Tässä matkavastaavien yhteystiedot:
Terttu Hintikka: puh. 0400 902 908   sähköposti;   terttuo.hintikka@gmail.com              Kerttu Taipale:  puh. 0400 636 242   sähköposti;   kerttu.taipale@gmail.com            Jarkko Pyhäranta: puh. 050 308 8046  sähköposti;  pyharanta@gmail.com

***************************************************************

Tiivistelmä alempana esitellyistä tapahtumista: (alustava, lisäyksiä/muutoksia tulossa)

Kuukausi Päivä Tapahtuma
Toukokuu 24.5. Retki omilla eväillä Leivonmäelle. Matka toteutuu, vielä voi ilmoittautua mukaan matkanvetäjälle
Toukokuu 31.5-2.6 Kulttuurimatka saariston syleilyyn jaTurun seudulle.
Kesäkuu 28.6. – 2.7. Hiidenmaa Virossa, vielä mahtuu mukaan.
Heinäkuu 4. Kirmojen konsertti Pylkönmäellä
Heinäkuu 9. Wanhat Wehkeet ”Yllätysvieraita” ”loppuun myyty”
Elokuu xx Sokkomatka? Ilmoitetaan myöhemmin
Lokakuu 11-17
Lehmirannassa pelimanniviikko
Tarkemmat tiedot 0400-902908 /Terttu tai ma-kerhossa
Lokakuu  

20

 

 

MUSIKAALIMATKA TAMPEREELLE- ANASTASIA
– ennakkoilmoittautumiset Kertulle puh.0400-636242
– tarkempi ohjelma matkasta on nyt tämän sivun alalaidassa
2.5. oli ainoastaan 4 paikkaa jäljellä

                                                                   

***************************************************************

TOUKOKUU

Ti 24.5.2022  Retki Leivonmäen Kansallispuistoon

Lähde retkeilemään keväiseen luontoon Leivonmäelle. Teemme retken jonka pituuden voi jokainen määritellä haluamakseen. Omat eväät, kahvit, leivät ja tai makkarat mukaan. Ne voi nauttia jossakin alueen nuotiopaikoista.
Matka edellyttää toteutuakseen vähintään 35 henkilöä. Osallistumismaksu on 10 €, ilmoittautuminen Jarkolle 21.4.2022 mennessä sähköpostilla, puhelimella tai ma-kerhossa. Maksu viimeistään 24.4.2022 tilille FI62 5089 0550 2630 43, viite; 9137. Lähtö Harjukadun tilausajolaiturista klo 9.00.
Perillä Leivonmäellä ollaan 3 tuntia, paluu Harjukadulle n. klo 13.30 aikoihin

Ti 31.5 – to 2.6.2022 KULTTUURIMATKA SAARISTON SYLEILYYN

Varsinainen retkemme kohde on toisena matkapäivänä tehtävä päivän mittainen Turun saaristoreitti. Saamme Paraisilta mukaamme saaristo-oppaan jonka opastamina teemme ensin kiertoajelun tässä saaristokaupungissa, näemme mm. Pohjoismaiden suurimman kalkkiavolouhoksen näköalapaikalta. Jatkamme kohti Nauvoa, pysähdymme Sattmarkissa kahvilla. Lautta vie meidät Nauvoon jossa tutustutaan mm keskiaikaiseen kirkkoon. Lounaan jälkeen vähän vapaata aikaa ennen kuin lähdemme laivalla Seilin kautta Rymättylään ja edelleen kohti Turkua.
Ensimmäisenä matkapäivänä meillä on tunnin mittainen opastettu kierros Turun linnassa, kiertoajelu jonka aikana nähdään tärkeimpiä nähtävyyksiä Aurajoen rannalla, vieraillaan Tuomiokirkossa ja Suomen Joutsenella.
Kolmantena päivänä tutustuminen oppaan johdolla Naantaliin. Käymme alkuun Kultarannan puutarhassa ja sen jälkeen tutustuminen vanhaan kaupunkiin sekä luostarikirkkoon. Lounaalle menemme Askaisiin, Louhisaaren kartanoon. Sen jälkeen meillä on opastettu kierros tässä Marsalkka Mannerheimin syntymäkodissa..  Louhisaaren kartanon jälkeen meillä alkaa kotimatka kohti Jyväskylää.

Matkaohjelma:
tiistai 31.5.2022
07:15 lähtö Harjukatu tilausajolaituri
09:00 tauko Lahdesjärvi ABC, kahvi ja sämpylä
11:30 opastettu tunnin kestävä kierros Turun linnassa. Nähdään mm. linnan kaunis kirkko ja juhlasalit
13:00 kotiruokalounas ravintola Göranissa
14:15 vierailu Suomen Joutsen aluksella
15:15 kiertoajelu, jonka aikana nähdään Turun tärkeimmät nähtävyydet Aura-joen rannalla ja vieraillaan Suomen vanhimmassa rakennuksessa Turun Tuomiokirkossa.
17:00 majoittuminen hotelliin
18:00 yhteinen päivällinen hotellin ravintolassa

keskiviikko 1.6.2022
06:30-9:00 aamiainen omaa tahtiin hotellin ravintolassa
09:15 lähtö hotellista kohti saaristoa
10.00 saavutaan Paraisille, josta saaristo-oppaamme tulee mukaan. Tehdään kiertoajelu saaristokaupungissa ja tutustutaan keskellä kaupunkia sijaitsevaan Pohjoismaiden suurimpaan kalkkiavolouhokseen näköalapaikalta.
11.00 jatketaan Nauvoa kohti. Saaristotien vierellä avautuvat maisemat mm. Lenholman luonnonsuojelualueen tammea kasvaville metsäniityille. Pysähdytään Sattmarkin kahvituvalla aamupäiväkahveille makean kahvileivän kera.
11.45 lauttaylitys Nauvon puolelle. Ajetaan ensiksi kyläteitä pitkin Kirjaisiin. Saamme nähdä rantamaisemia ja maatiloja, mahdollisesti jopa pitkäsarvista Highland Cattle -karjaa laitumella.
12.30 tullaan Nauvon kirkonkylälle. Ensin opastus Nauvon keskiaikaisessa Pyhän Olavin harmaakivikirkossa.
13.30 lounas Sataman lähellä ranskalaistyylisessä ravintola L’Escalessa.
14.30 mahdollisuus shoppailuun kirkonkylän ja sataman puodeissa.
15.10 valmistaudutaan siirtymään yhteysalukselle. Laiva lähtee klo 15.25. Saamme nähdä kauniita merimaisemia. Laiva pysähtyy Seilin saaren rannassa ja jatkaa edelleen kohti Rymättylää.
16.25 saavutaan Rymättylän puolelle Hangan satamaan. Opas kertoo Rymättylästä, joka ennen tunnettiin kuuluisana sillipitäjänä. Ajetaan kohti Naantalia. Matkalla yksi lossiylitys. Ajamme Luonnonmaan saaren kautta, jossa sijaitsee Tasavallan presidentin kesäpaikka, Kultaranta.
18:00 saapuminen Turkuun ja vapaa-aikaa.

torstai 2.6.2022
06:30-8:30 aamiainen omaa tahtiin hotellin ravintolassa ja huoneiden luovutus
08:30 lähtö hotellista
09:00 opas matkaan mukaan Naantalin keskustasta
09:30 opastettu kierros presidenttimme kesäasunnon Kultarannan upeassa puutarhassa. Villa Kultarannan graniittihuvilan rakennutti v. 1913–1916 aikansa rikkain suomalainen, suurliikemies Alfred Kordelin. Hänen haaveenaan oli, että Kultaranta puistoineen ilahduttaisi kaikkia suomalaisia. Hänen toiveensa mukaisesti puutarha on avoinna yleisölle ja Kultaranta on jo vuosikymmeniä ollut suosittu matkakohde.
10:45 tutustuminen oppaan johdolla Naantalin vanhaan kaupunkiin ja luostarikirkkoon. Naantalin luostarikirkko rakennettiin aikoinaan kirkonmäellä sijainneen katolisen birgittalaisluostarin kirkoksi. Luostarin rakennuslupa allekirjoitettiin elokuun 23. päivänä vuonna 1443. Tätä päivämäärää pidetään myös Naantalin kaupungin perustamispäivänä.
13:15 kotiruoka buffetlounas Louhisaaren kartanolinnan kahvilassa (sivurakennus)
14:15 opastettu tutustuminen Marsalkka Mannerheimin synnyinkotiin Louhisaaren kartanolinnaan. Louhisaari kuului yli kolmesataa vuotta Fleming-suvulle ja yli sata vuotta Mannerheim-suvulle. Suomen marsalkka C. G. E. Mannerheim syntyi siellä vuonna 1867. Louhisaaren 1650-luvulla valmistunut päärakennus edustaa Suomessa harvinaista palatsiarkkitehtuuria. Sen juhlakerros ja talouskerros ovat 1600-luvun asussa. Keskimmäinen kerros, varsinainen asuinkerros, on uusittu 1700- ja 1800-luvulla ja sen huoneet edustavat tuon ajan sisustusta. Louhisaaressa on myös laaja englantilainen puisto kävelyteineen. Mahdollisuus myös tutustua kartanon piha-alueeseen. Pehr Kalmin oppien mukaan suunnitellussa puutarhassa yhdistyvät valistusajan ihanteet: kaikkien kasvien tulee olla hyötykasveja, mutta puutarhan tulee myös olla symmetrinen, hyvin järjestetty ja esteettinen. Puutarhan kasvit ovat peräisin kaarinalaisesta Pukkilan kartanosta. Louhisaareen perustettu puutarha on sijoitettu lähes samalle paikalle kuin missä kartanon oma hyötypuutarha on aikoinaan sijainnut.
16:00 lähtö kotimatkalle, matkalla lyhyt omakustanteinen kahvi- ja wc-tauko
21:00 arvioitu saapuminen Jyväskylään.

Matkapaketin hinta on 380 € joka edellyttää vähintään 30 lähtijää.
Ilmoittautuminen Jarkolle sähköpostilla, puhelimella tai ma-kerhossa viim.25.4.2022 Maksu viimeistään 28.4.2022 tilille FI62 5089 0550 2630 43, viite; 9140.
Lähtö Harjukadun tilausajolaiturista 31.5. klo 07.15.
Hintaan sisältyy
• bussikuljetus ryhmälle varatulla tilausajobussilla matkaohjelman mukaisesti
• opastukset, sisäänpääsyt ja ruokailut matkaohjelman mukaisesti
• majoitus Radisson Blu Marina Palace Hotel (2 yötä)

Vastuullinen matkan järjestäjä Pohjolan Matka, Matkaehdot:
Noudatamme toiminnassamme matkustussuosituksia ja Pohjolan Matkan lisä- ja erityisehtoja sekä mahdollisia matkakohtaisia erityisehtoja.
Lisätietoja liittyen matkan peruuttamiseen, matkavakuutukseen ja erityisehtoihimme löytyy internet-sivuiltamme www.pohjolanmatka.fi/matkapakettiehdot.
Matkavakuutus: Suosittelemme matkustajia ottamaan riittävän peruutusturvan sisältävän matkavakuutuksen.
Matka soveltuu rajoitetusti liikuntarajoitteisille, ota tarvittaessa yhteyttä toimistoomme.
Noudatamme matkoillamme viranomaismääräyksiä, kuten AVI:n ja THL:n ohjeistuksia. Matka toteutetaan matkustus- ja kokoontumisrajoituksien salliessa.
Pyydämme huomioimaan, että noudatamme tilausajojen aikataulusuunnittelussa lakisääteisiä ajo- ja lepoaikasäädöksiä.

***************************************************************

KESÄKUU

Ti 28.6. – la 2.7.2022 HIIDENMAAN RETKI

Virossa on yhteensä yli 1500 saarta, tällä kiertomatkalla tutustutaan yhteen upeaan saareen – Hiidenmaahan. Elämä kulkee hitaammin saarilla, joilla perinteiset virolaiset arvot myös ovat vahvoilla. Saarille näkee, miten Virossa elettiin ennen nykyaikaa. Luonto on pohjimmiltaan koskematonta ja rauha saarilla usein rikkumatonta.

Matkaohjelma:
1. matkapäivä ti 28.6.
Klo 11.45 lähtö Jyväskylä Harjukatu tilausajolaituri
Klo 13.30 buffeelounas Vierumäki Matkakeidas
Klo 16.45 saapuminen Länsiterminaaliin
Klo 17.15 siirtyminen laivaan Silja Europa. Majoitutaan B-luokan kahden hengen hytteihin.
Klo 18.30 Helsinki-Tallinna Silja Europa, yöpyminen laivassa.
Nautitaan laivan viihteestä ja laivalla hyvät ostosmahdollisuudet.
2. matkapäivä ke 29.6.
Meriaamiainen laivalla.
Klo 08.30 laivasta poistumisen jälkeen klo 9.00 aloitetaan oppaan johdolla bussimatka kohti Haapsalun kaupunkia. Matkan varrella tutustumme ulkopuolelta upeasti restauroituun Keila Joan (Schloss Fall) kartanoon, joka sijaitsee syvässä laaksossa virtaavan ja kiemurtelevan joen rannalle. 6 m korkeudesta laskeutuu koski ja pikkusiltojen yli kävellen voi ihailla kauniita näköaloja ympäristön luontoon.
Tyylikäs neogoottilainen linna Schlossa Falla on valmistunut jo 180 vuotta sitten, mutta pääoven edessä vartioivat leijona ovat vieläkin vanhempia eli 280 vuotiaita. Tässä kartanossa sävellettiin ja esitettiin ensimmäisen kerran Venäjän hymni tsaari Nikolai I:lle.
Haapsalu sijaitsee lahtien ja niemien keskellä. Kaupunki on muodostunut 1200-luvulla rakennetun Piispanlinna ympärille.
Ensimmäinen mutakylpylä avattiin täällä jo v.1825 ja siitä lähtien on kaupunki houkutellut kylpyläystäviä ympäri maailmaa mukaan lukien Venäjän tsaarit. Tsaarin hovin suosiosta johtuen rakennettiin rautatie Pietarista Haapsaluun sekä kaunis asemarakennus.
Kylpylän loistoajoista muistuttavat merenrantaa pitkiin kulkeva kävelypromenaadi ja puukoristeinen rantahuvila Kuursaal. Kahvitauko nautitaan Kuursaal – ravintolassa.
Katsomme mutakylpylän perustajan C.A.Hunniuksen muistopatsasta ja ihailemme kauniita merimaisemia.
Haapsalun kuuluisin nainen on Valkea Daami, joka on ikuisen rakkauden symboli ja hän ilmestyy Tuomiokirkon sakariston ikkunaan elokuussa täyskuun aikaan.
Näemme keskiaikaisen Piispanlinnan ulkopuolelta, jonka omistajaksi Ruotsinvallan aikana oli kreivi Jakob de la Cardie eli Laiska Jaakko.
Klo 16.00 matka jatkuu autolautalla Rohukylästä Heltermaalle.
Rannalla istuu merenneito, jota hiidenmaalaiset kutsuvat Ranta-Ellaksi. Jos merenneidon varvas on vedessä, on merenveden taso normaalin rajoissa. Kun jalat ovat kuivassa on kaunis retki-ilma.
Saapuminen hotelliin n. 18.00 Majoitus hotelli Sõnajalg.
Illallinen Rannapaargu ravintolassa

3. matkapäivä to 30.6.
Aamiainen hotellissa.
Aamiaisen jälkeen aloitamme päiväretken Hiidenmaalla.  Kärdla on saaren ainoa kaupunki. Pieni ruotsalaiskylä Kärdla oli luultavasti olemassa jo 1300 –luvulla, mutta vanhin säilynyt kirjallinen lähde on  vuodelta 1564.
Kärdla on puutarhakaupunki, suuret puutarhat pienten puutalojen ympärillä, solisevat purot, paljon puita, pensaita ja kukkia.
Käymme Hiidenmaan museossa, vanhassa verkatehtaan päällikköjen asunnoksi rakennetussa talossa. Tämä on Kärdlan kaikkein pisin talo yli 60 m pitkä.
Matka jatkuu Ristimäelle. Hiidenmaalla asui aikoinaan paljon ruotsalaisia, jotka olivat Ruotsin kuninkaan maksuttomien lunastuspapereiden mukaan vapaita kansalaisia. Kun Venäjä valloitti Hiidenmaan v.1781 ja antoi Katariina II käskyn kyydittää hiidenruotsalaiset Ukrainaan. Täältä meni kyyditettyjen kotipitäjän raja ja täällä järjestettiin viimeinen Jumalanpalvelus ja kotiinpaluun toiveissa laitettiin tänne ensimmäiset ristit. Kunnioittaen niitä tapahtumia laitetaan nykypäivänäkin tänne ristejä ja tämä tuo siunauksen saarelle.
Seuraava kohde on Tahkunan majakka, rakennettu v. 1874/1875. Merenrannassa on vaikuttava Estonia-onnettomuuden lapsiuhreille omistettu muistomerkki.
Pysähdys Reigin kirkolla. Vuonna 1802 valmistunut kivikirkon rakentajana oli Hiidenmaan suurmaanomistaja paroni Ungern Sternberg. Ensimmäisenä pastorina toimi Paul Andreas Lempelius.
Näitä aikoja on kirjassaan “Reigin pappi “ kuvannut värikkäästi kirjailija Aino Kallas. Reigin kivikirkko on rakennettu avaraksi ja valoisaksi. Kirkossa ollessa voi tuntua siltä, että seisoo ympäri käännetyn laivan alla. Kirkossa on suurenmoinen taidekokoelma, jonka melkein kaikki työt kertovat vanhempaa tarinaa kuin kirkko itse.
Buffetlounas Viinaköök ravintolassa.
Kuin valkeissa vaatteissaan pyylevä maalaisnainen, punainen palmikko päässä ja silmät säihkyen, seisoo mäen harjalla ikimuistoinen Kõpun majakka. 6 000 tonnia kiveä ja 36 metriä korkeutta puhuu itse puolestaan.
Viimeinen tutustumiskohde on Mihklin maatilamuseo. Valtaosin 1800-luvun rakennuksissa voi maatilamuseossa vierailija tutustua paikallisiin rakennustapoihin sekä huushollissa ja tilanhoidossa käytettyihin esineisiin. Maatilan viimeiset asukkaat lähtivät pois vuonna 1987.
Paluu hotelliin.
Illallinen KUUR-ravintolassa

4. matkapäivä pe 1.7.

Aamiainen hotellissaAamiaisen jälkeen lähdetään matkaa.
Ensimmäinen pysähdys on Suuremõisassa. Suuremõisan linna rakennettiin 1700-luvun toisella puolella Ebba-Margaretha Stenbockin aloituksella. Linnan osti myöhemmin paroni Ungern-Sternberg. Rakennuksen ullakolla oli silloin tupla katto, johon huhujen mukaan paroni piilotti uponneilta laivoilta ryöstetyn omaisuuden. Tutustuminen linnaan.
Seuraava kohde on Pühalepan kirkko. Vaikka kyseessä on Hiidenmaan vanhin kivikirkko, kirkon nykyinen ulkomuoto on kuitenkin vasta 1700-1800 luvuilta. Kirkko omistettiin Pyhälle Laurille.
Matka jatkuu Vaemlan villatehtaalle. Vaemlan vanhan kartanon säilyneessä rakennuksessa toimii perheyritys Hiidenmaan Villa. Talossa jyrisevät hyvin vanhat koneet, joilla tehdään lampaanvillasta lankaa. Suurin osa töistä tehdään käsin. Taitelijaemännän suunnittelemia villapuseroita, sukkia, lapaisia ja Hiidenmaan aiheisia mattoja voi ostaa mukaan.
Tämän jälkeen tutustumme Kassariin. Kassari on 3 km pituinen mereen ulottuva sorapintainen selänne. Sääre tirp (niemimaa) on eräs kauniimpia ja rakastetumpia paikkoja Hiidenmaalla.
Kassarin kappeli eli entinen Pühalepan kirkon apukirkko on romanttinen pikkurakennus. Nykyään se on ainoa käytössä oleva ruokokattoinen kivikirkko Virossa.
Kassarin lomakeskuksessa käymme Hiidenmaan panimossa Hiiu Ôlle Kodassa. Kassarin lomakeskus on elvyttänyt paikallisen isoisien viisauksiin perustuvan oluen tuotannon. Panimossa voi oluen maistelun lisäksi tutustua Hiidenmaan oluen historiaan, perinteisiin ja valmistukseen. Kevyt lounas Lest ja Lammasravintolassa.
Seuraavaksi ajamme Kuristen kirkolle. Kuristen Jumalan synnyttäjän syntymisen kirkko on helmi keskellä Hiidenmaan metsää. Kirkon rakentamiseen on käytetty peltokiviä ja keltaisia tiiliä, jotka kuljetettiin saarelle Latviasta Riian kaupungista hevos- ja härkävoimalla.
Kirkkoa ympäröi matala sammaltunut kiviaita. Kirkon rakentajia olivat kokeneet rakennusmestarit Saarenmaalta, jotka laittoivat ensimmäisen peruskiven 17.5.1888. Tämä kirkko on ensimmäinen ja ainoa ortodoksinen jatkuvasti toimiva pyhäkkö Hiidenmaalla.
Paluumatka Kärdlaan.
Illallinen KORK-ravintolassa

5. matkapäivä la 2.7.
Aamiainen hotellissa.
Aamiaisen jälkeen alkaa paluumatka Tallinnaan.
Klo 8:30-09:45 lauttamatka Heltermaa-Rohuküla.
Saapuminen Tallinnaan n. 11:15-11.30.
Buffetruokailu laivalla ruokajuomineen.
Klo 12:30 laivamatka Tallinna-Helsinki Silja Europalla.
Klo 16.00 saavutaan Helsinkiin. Matkalla Jyväskylään tauko.
klo 21.00 saapuminen Jyväskylään.

Matka edellyttää toteutuakseen vähintään 40 henkilöä (max. 46h). Osallistumismaksu on 512 €, ilmoittautuminen Jarkolle viimeistään 23.5.2022 mennessä sähköpostilla, puhelimella tai ma-kerhossa.  Maksa retken kokonaishinta 512 € viimeistään 25.5.2022  Eläkeliiton Jyväskylän yhdistyksen tilille FI62 5089 0550 2630 43, viite; 9085.  ** HUOM.! Ennakkomaksua ei koronatilanteesta johtuen oteta vaikka se on mainittu paperisessa yhdistyksen tiedotteessa,
Lähtö 28.6.2022 Harjukadun tilausajolaiturista klo 11.45.
Hintaan sisältyy:
-bussikuljetus Pohjolan Matkan bussilla ohjelman mukaan
-buffetlounas Vierumäki Matkakeidas
-yöpyminen Silja Europalla B-luokan kahden hengen hyteissä
-meriaamiainen laivalla
-Suomea puhuva opas alkaen Tallinnasta ja päättyen Tallinnaan
-ohjelman mukaiset sisäänpääsyt
-ohjelman mukaiset ruokailut Virossa:
-1x kahvitauko
-1x buffet lounas
-1x kevyt lounas
-3x illallinen (ei ruokajuomia)
-olutmaistiaiset
-lauttaliput Rohukûla-Heltermaa-Rohukûla
-paluun kansilippu Tallinna-Helsinki Silja Europalla
-paluumatkalla laivalla buffetlounas ruokajuomineen

Lisämaksusta:
– yhden hengen huone ja hytti 65 euroa.
– buffetpäivällinen ruokajuomineen menomatkalla laivalla 34 € (klo 17.45 kattaus)

Hotellitiedot:Hotell Sõnajala
Hotelli Sõnajala sijaitsee Kärdlassa Hiidenmaalla muutaman kilometrin päässä merenrannasta, rauhallisessa paikassa keskellä linnunlaulua, rauhaa ja vehreyttä. Hotellissa on 30 kahden hengen huonetta. Hotellin vastaanotossa voi nauttia virvoitusjuomia.
Aamiainen tarjoillaan ruokasalissa.
Erikoisruokavaliot tulee ilmoittaa ilmoittautumisen yhteydessä. Pyydämme huomioimaan, että paikkoja on rajoitetusti.
Matkustusasiakirjana voimassa oleva passi tai poliisiviranomaisen myöntämä sirullinen henkilökortti.
Koronarokotepassi omakannasta ladattuna puhelimeen tai tulostettuna mukaan.
Varaa matkalle mukaan kasvomakseja ja käsidesi.
Matka soveltuu rajoitetusti liikuntarajoitteisille, ota tarvittaessa yhteyttä ryhmänvetäjään.
Kehotamme matkustajaa ottamaan matkavakuutuksen, jossa on riittävä peruutusturva niiden kustannusten kattamiseksi, jos matkustaja purkaa sopimuksen, taikka tapaturmasta, sairaudesta tai kuolemasta aiheutuvien avustus- ja paluukuljetuskustannusten korvaamiseksi.
Lisätietoja liittyen matkan peruuttamiseen ja matkavakuutukseen löytyy Pohjolan Matkan nettisivuilta yleisistä matkapakettiehdoista eli https://www.pohjolanmatka.fi/fi/matkainfo/matkapakettiehdot.

Tätä matkaa varten annettuja henkilötietoja siirretään matkan suorittamisen ja varaamisen kannalta oleellisille yhteistyökumppaneille ja viranomaisille sekä EU/ETA-maihin että niiden ulkopuolisille alueille. Tietojen käsittelyssä sovelletaan EU:n tietosuojalain periaatteita.

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Pohjolan Matka on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. Lisäksi Pohjolan Matka on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön. Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista.
Vastuullinen matkanjärjestäjä Pohjolan Matka.

***************************************************************
HEINÄKUU

Ma 4.7.2022  Kirmojen konsertti Pylkönmäellä

Perinteisessä konserttipäivässä klo 16.00 kirkossa esiintyy Tapani Kansa. Iltakonsertissa Yrittävän talon pihamaalla klo 19.00 Seminarimäen mieslaulajat, Mikael Konttinen ja Tommi Soidinmäki. Matkan hinta 80€, johon sisältyy edestakainen matka, ruokailu, kahvit väliajalla ja liput molempiin konsertteihin. Ilmoittautumiset 6.6. mennessä ma-kerhossa tai puh. 040 529 1356/Matti tai puh 0400 902908/Terttu. Maksu 6.6. tilille  FI62 5089 0550 2630 43, viite 2451.

Linja-auton aikataulu: Keljon Prisman piha klo 12.30, Savelan S-Market 12.40, Harjukadun tilausajolaituri 12.50, Seppälässä JYSK’in lähellä oleva pysäkki 13.00.

La 9.7.2022 Karstulan Kesäteatteri  Wanhat Wehkeet 
”YLLÄTYSVIERAITA”
Esitys on varattu kokonaan eläkeliittolaisille. Mukana tapaamisessa on Eläkeliiton puheenjohtaja Raimo Ikonen ja kirjailija Heikki Luoma.
Teatteriesitys on Heikki Luoman kirjoittama kantaesitys, musiikilla höystetty komedia. Ohjaus Veli-Pekka Halmila
Matkan hinta on 50 €, johon sisältyy matka, ruokailu noutopöydästä ennen esitystä, väiliaikakahvi ja teatteriesitys
Sitovat ilmoittautumiset KERTULLE sähköpostilla, ma-kerhossa tai puh / 0400- 636242 16.5 mennessä
Maksu 50 €  1.6.2022 mennessä  EL Jyväskylän yhdistyksen tilille F I 62 5089 0550 2630 43  viite 1863
Lähtö Harjukadun tilausajolaiturista klo  12.00  Ajetaan tarvittaessa Palokan kautta
***************************************************************
LOKAKUU
Ti 11.10. – ma 17.10.2022 Lehmirannassa pelimanniviikko
Tarkemmat tiedot 0400-902908 /Terttu tai ma-kerhossa. Nämä tiedot päivitetään myöhemmin.
Musiikintäyteinen lomaviikko, jonka aikana voi nauttia eri puolilta Suomea tulevien soittajien musisoinnista. Pelimannit harjoittelevat päivittäin sekä esiintyvät yhteissoitoissa, iltatansseissa ja yhteislaulutuokioissa viikon varrella. Elävää, vanhaa tanssimusiikkia on takuuvarmasti joka ilta. Pelimanniviikon ohjelmassa on runsaasti tanssia, liikuntaa, vesijumppaa, yhteislaulua, ulko- ja sisäliikuntaa sekä iltamia.
*******************
To 20.10.2022 Loistelias ANASTASIA-musikaali Tampereen Teatterissa
Tampereen Teatteri tuo ensimmäisenä Suomessa ensi-iltaan loisteliaan Anastasia-musikaalin! Musikaali pohjaa Romanovien suvun ja keisari Nikolai II:n perheen kohtaloon, ja siihen liitettyyn kiehtovaan mysteeriin. Taianomainen tarina kuljettaa Romanovien palatsista Venäjän vallankumouksen keskelle ja Pariisiin, missä nuori ja rohkea Anja etsii itseään ja menneisyyttään.
Suositusta animaatioelokuvastakin tutun tarinan on musikaaliksi luonut Tony-palkittu kolmikko:Terrence McNally, Stephen Flaherty ja Lynn Ahrens.
Musikaalin ohjaa Suomen eturivin musikaaliohjaaja Samuel Harjanne, jonka meriitteihin lukeutuvat mm. menestysmusikaalit Pieni Merenneito, Kinky Boots ja Billy Elliot.
Pääosassa Anastasian nimiroolissa nähdään teatterin oma näyttelijä – upea, lahjakas ja valovoimainen Pia Piltz. Musikaalin lavastuksesta vastaa Marjatta Kuivasto, jonka taidokkaasta ja upeasta lavastussuunnittelusta saatiin nauttia mm. unohtumattomassa Notre Damen kellonsoittaja -musikaalissa.

Torstai 20.10.2022
Matkaohjelma:
Klo 09.30 Jyväskylä Harjukatu tilausajolaituri
Klo 11.45 ruokailu ravintolaTampella Tampere
Klo 13.20 siirtyminen Tampereen teatteriin
Klo 14.00 Suurmusikaali Anastasia, arvioitu kesto 2 h 40 min
Klo 16.45 paluulähtö Jyväskylään
Klo 17.30 kahvi ja pulla Orituvalla
N. klo 20.00 saapuminen Jyväskylään.
Hinta 150 euroa/hlö. Hinta edellyttää vähintään 40 lähtijää.
Hintaan sisältyy:
-Bussikuljetus Pohjolan matkan bussilla ohjelman mukaan
-Lounas ravintola Tampellassa pöytiin tarjoiltuna (alkusalaatti, pääruoka, kahvi ja pieni makea)
-A-kategorian musikaalilippu suurmusikaali Anastasiaan 20.10.22 klo 14.00 Tampereen Teatteriin
-Kahvi ja pulla ABC Orituvalla paluumatkalla

Ennakkoilmoittautumiset lippuvarauksen vuoksi mielellään toukokuussa puh.0400-636242 / KERTTU
Matka maksettava 15.9.2022 mennessä 150 €, viite 1928 EL Jyväskylän yhdistyksen tilille FI62 5089 0550 2630 43
Matka soveltuu rajoitetusti liikuntarajoitteisille, ota tarvittaessa yhteyttä matkatoimistoon.
Koska kyseessä on matkapaketti, peruutuksen sattuessa, peruutuskulut määräytyvät peruutushetkellä olevien todellisten peruutuskulujen mukaan. Suosittelemme matkavakuutusta, jossa on riittävä peruutusturva.
Aikataulu sitoumuksetta.
Vastuullinen matkanjärjestäjä Pohjolan Matka.