Retket ja matkat

ELÄKELIITON JYVÄSKYLÄN YHDISTYKSEN MATKAT

Yhdistyksen järjestämät matkat ja – tapahtumat ovat jäsenmatkoja joihin voi osallistua ainoastaan Eläkeliiton jäsenet (Valmismatkalaki). Matkaohjelmassa mainittu matkanvetäjä ottaa järjestämälleen matkalle ja retkelle ilmoittautumisen vastaan sähköpostilla, puhelimitse tai maanantaikerhon alussa. Osanottajat matkalle tai tapahtumaan tulevat ilmoittautumisjärjestyksessä.
Älä kuitenkaan ilmoittaudu ”varmuuden vuoksi” jos et ole varma osallistumisestasi. Älä myöskään ilmoittaudu retkille jos olet liikuntarajoitteinen ja kohteen ilmoitetaan olevan esteellinen (portaita, epätasaista maastoa tms.). Ota yhteys tarvittaessa matkanvetäjään saadaksesi lisätietoja.

Kun ilmoittaudut retken matkanvetäjälle niin saat samalla tiedon mukaan sopimisesta. (Vai onko ryhmä täysi ja jäät mahdollisesti varasijalle.)
Mikäli suunniteltuun matkaan sisältyy ruokailuja niin sinun tulee jo ilmoittautumisen yhteydessä kertoa mahdolliset erityistoiveet (mahd. allergiat tai esim. keliakia). Jos matkaan sisältyy yöpyminen niin on toivottavaa mutta ei pakollista, että sinulla on tuttu huonekaveri ilmoittautumassa myös retkelle.

Osallistujan tulee maksaa eräpäivään mennessä retken tai tapahtuman hinta käyttäen ilmoitettua viitenumeroa. Pankkisiirron saat halutessasi matkavastaavalta. Huom! Mikäli maksua ei ole viimeistään eräpäivänä suoritettu, katsotaan osallistuminen peruutetuksi ja paikka voidaan luovuttaa mahdollisille varasijoilla olijoille. 

 Jos osallistumiseen kohdaltasi tulee este, ilmoita ehdottomasti peruutus matkanvetäjälle! Mikäli joudut peruuttamaan eräpäivän jälkeen jo maksetun matkan, sinulta voidaan periä peruutusmaksuna yhdistykselle aiheutuvat kulut.

Muistathan, että sinulla on oltava kaikilla retkillämme voimassa oleva matkavakuutus. Kun matkamme suuntautuu ulkomaille, niin mukana on oltava myös voimassa oleva passi tai henkilökortti.
Huom. Kaikki retket ja tapahtumat ovat hajusteettomia. Muista ottaa myös lääkkeet mukaan mikäli tarvitset niitä retken aikana. Jos sinulla on nuhaa tai yskää, älä lähde retkelle (ilmoita matkanvetäjälle!)

Tässä matkavastaavien yhteystiedot:
Terttu Hintikka: puh. 0400 902 908   sähköposti;   terttuo.hintikka@gmail.com              Kerttu Taipale:  puh. 0400 636 242   sähköposti;   kerttu.taipale@gmail.com            Jarkko Pyhäranta: puh. 050 308 8046  sähköposti;  pyharanta@gmail.com

2021 Kevätkauden ja kesän matkat ja tapahtumat lyhyesti:

Elo-syyskuu:
Ti 31.8. – ke 1.9.2021 Uusikaupunki – Vanha Rauma
Lokakuu:
Pe 22.10. Teatterimatka Lahteen, Sota ja rauha

Alempana tällä sivulla tapahtumat yksityiskohtaisemmin hintoineen ja ilmoittautumisohjeineen.  

HEINÄKUU

Koronatilanteen vuoksi tapahtuma on peruutettu.

Ma 5.7. Kirmojen konsertti Pylkönmäellä
Perinteisessä konserttipäivässä kirkossa esiintyy klo 16.00 Tapani Kansa. Iltakonsertissa Yrittävän talon pihamaalla klo 19.00 esiintyvät Paula Koivuniemi, Mikael Konttinen ja Tommi Soidinmäki orkestereineen. Matkan hinta 77 e, johon sisältyy matka, ruokailu Ruustinnassa Saarijärvellä, kahvit väliajalla ja liput molempiin juhlakonsertteihin. Ilmoittautumiset 31.5. mennessä Matti Syrjälälle, puh. 040 529 1356 tai Tertulle. Maksu 7.6. mennessä tilille FI62 5089 0550 2630 43, viite 2309. Lähtö Keljon Prisma klo 12.30, Savelan S-Market 12.40, Harjukadun tilausajolaituri 12.50, Löytötexin pysäkki Seppälä klo 13.00.

ELO- SYYSKUU

Ti 31.8. – ke 1.9.2021  Uusikaupunki – Vanha Rauma
Tutustumme oppaiden johdolla Eurassa Kauttuan vanhan ruukin alueeseen. Vierailemme Uudenkaupungin automuseossa ja Myllymäellä. Keskiviikkona on käynti Pyhämaan uhrikirkossa, josta matkaamme Raumalle. Teemme opastettuna bussilla kaupunkikierroksen ja tutustumme kävellen vanhaan Raumaan. Matka soveltuu rajoitetusti liikuntarajoitteisille, ota tarvittaessa yhteyttä matkanvetäjään. Tarkempi esittely on nettisivuilla ja jaetaan osanottajille. Matka edellyttää toteutuakseen vähintään 40 henkilöä. Osallistumismaksu on 205 €, ilmoittautuminen Jarkolle 15.7. mennessä sähköpostilla, puhelimella tai ma-kerhossa. Maksu viimeistään 28.7. tilille FI62 5089 0550 2630 43, viite; 9098. Lähtö Harjukadun tilausajolaiturista klo 8.00. Koronatilanteesta johtuen matkaohjelma on sitoumuksetta, pienet muutokset mahdollisia. Vastuullinen matkanjärjestäjä on Pohjolan Matka.

Matkaohjelma:

31.8.-1.9.2021 KÄYNTI LÄNSIRANNIKOLLA

1 Matkapäivä
– Lähtö klo 8.00 Harjukadulta
– Kahvitauko Tampereella ABC-asemalla
– Jatkamme matkaa Euraan ja siellä Kauttuan vanhan ruukin alueeseen paikallisoppaan johdolla. Kierroksen kesto on noin 1,5 tuntia. Päätämme kierroksen Kauttuan Rataravintolaan, jossa nautimme lounaan.

– Matka jatkuu Uuteenkaupunkiin, jossa tutustumme laajaan automuseoon. Siellä meillä on tilaisuus ilman opastusta nähdä kaikkien Saab mallien lisäksi noin sata autoa, valikoima mopoja, muutama moottoripyörä sekä kaksi lentokonetta. Museon käytössä on kolme näyttelyhallia. Uudenkaupungin Automuseossa on esillä muun muassa ensimmäinen Suomessa rakennettu auto, Korvensuu. Museossa on oma osasto Uudenkaupungin autotehtaan historiaan läheisesti liittyvien Saab-autojen historiasta. Museon yhteydessä toimii entistämistyöpaja museoautojen huoltoa, kunnostusta ja verhoilua varten.
– Museosta siirrymme läheiselle Myllymäen puistoon. Puistoistutusten, puulajipuiston ja lasten leikkipuiston lisäksi Myllymäellä on neljä erityyppistä tuulimyllyä. Vastikään kunnostetut myllyt ovat nyt entistä ehompia. Punaiset tuulimyllyt ja niiden vieressä ylväänä seisova vanha vesitorni näkyvät jo kauas. Puistoalueen perusti jo 1930-luvulla kauppaneuvos Johan Nordström. Hän toi nämä pääasiassa 1800-luvulla rakennetut myllyt mäelle, ja yhdessä ne muodostavat hienon, valtakunnallisestikin arvokkaan kokonaisuuden.
– Lyhyen pysähdyksen jälkeen ajamme Hotelli Aquariuksen, jonne majoitumme n. klo 17.00
– Klo 18.00 nautimme hotellissa illallisen
– Illallisen jälkeen on hyvä tilaisuus kävellä läheiselle satama-alueelle ja tutustua siellä oleviin pikku putiikkeihin ja kahviloihin.

2. Matkapäivä
 – Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus.
– Klo 8.30 lähtö kohti Pyhämaata.
 – Tutustuminen uhrikirkkoon. Pyhämaassa sijaitsee sen kuuluisa ”ihmeitätekevä” uhrikirkko, joka mainitaan kaikissa arvonsa tuntevissa Suomen matkaoppaissa erään kirkkorakennustaiteemme helmenä. Uuden kirkon välittömässä läheisyydessä sijaitseva uhrikirkko jää ulkomuotonsa perusteella helposti suuremman toverinsa varjoon. Vaatimaton ulkomuoto kätkee kuitenkin sisälleen hämmästyttävän aarteen. Uhrikirkon koko sisustaa koristavat Christian Wilbrandtin vuonna 1667 maalaamat kuvat.
– n. klo 9.45 jatkamme matkaa Raumalle jonne saavumme noin klo 10.30.
– Teemme paikallisoppaan johdolla kaupunkikierroksen bussilla sekä suoritamme kävelyn vanhan Rauman kapeilla kujilla. Vanha Rauma on Unescon suojelukohde ja nähtävyys sinänsä. Kaikissa vanhoissa rakennuksissa asutaan ja niiden kuntoa ylläpidetään vanhaa vaalien. – Kaupunkikierroksen jälkeen siirrymme lounaalle viehättävään Villa Tallboon. Siellä meillä on tarjollaalkusalaattipöytä, pääruoka ja kahvi/tee pipareineen.- Lounaan jälkeen lähdemme kotimatkalle. Emme suorinta tietä vaan ajamme vähän mutkitellen läpi Varsinais-Suomen maaseutupitäjien.

 – Tälle matkalle osuu yksi yksityinen laaja piha-alue tekolampineen ja lukuisine patsaineen. Koska kohde on yksityinen eikä ole auki yleisölle muuta kuin sopimuksesta niin en voi luvata kohdetta varmaksi. Lupa on nyt mutta se voi peruuntua esim. sairauden takia.
– Seuraava pysähdys ja kahvitauko on Huittisissa ABC-asemalla.
– Jatkamme matkaa Tampereelle, jossa ajamme Pyynikin sivusta ja pari vuotta sitten avatun tunnelin läpi kohti Jyväskylää.
– Tarvittaessa mikäli osallistujat haluavat, voidaan pitää lyhyt tauko Orituvalla.
– Jyväskylään Harjukadulle saavumme n. klo 20.10.

Aikataulu ja ohjelma sitoumuksetta.

Retken hinta 205 €/hlö. Lisämaksusta yhden hengen huone 80 €.
Hinta edellyttää vähintään 30 – 40 lähtijää.

Hintaan sisältyy:
-bussikuljetus Pohjolan Matkan bussilla ohjelman mukaan
-opastettu kierros Kauttuan ruukin alueella
-lounas Kauttualla ravintola Ratapihassa
-sisäänpääsy Uudenkaupungin Automuseoon (ei opastusta)
-majoitus hotelli Aquarius kahden hengen huoneessa
-buffetillallinen hotellissa
-buffetaamiainen hotellissa
-opastettu vierailu Pyhämaan uhrikirkkoon
-opastettu kävelykierros ja kiertoajelu Raumalla
-lounas Raumalla ravintola Villa Talboa
-kahvi ja kahvi pulla meno- ja paluumatkalla

Hotellitiedot

Viihtyisät huoneet joissa kaikissa on suihku, wc sekä digitelevisio; huoneissa on myös minibaari ja tallelokero. Ilmainen wifi hotellin asukkaille. Kaikki huoneet ovat savuttomia. Hotellista löytyy kuntosali ja keilahalli. Hotelli sijaitsee aivan meren rannalla kävelymatkan päässä Uudenkaupungin vilkkaasta torielämästä. Kaupungin keskustasta löydät hyvin palvelevia pikku putiikkeja ja erikoisliikkeitä.

Erikoisruokavaliot tulee ilmoittaa ilmoittautumisen yhteydessä. Pyydämme huomioimaan, että paikkoja on rajoitetusti.

Matka soveltuu rajoitetusti liikuntarajoitteisille, ota tarvittaessa yhteyttä ryhmänvetäjään.

Osallistujalla tulee olla matkavakuutus jossa on riittävä peruutusturva niiden kustannusten kattamiseksi, jos matkustaja purkaa sopimuksen, taikka tapaturmasta, sairaudesta tai kuolemasta aiheutuvien avustus- ja paluukuljetuskustannusten korvaamiseksi.

Lisätietoja liittyen matkan peruuttamiseen ja matkavakuutukseen löytyy Pohjolan Matkan nettisivuilta yleisistä matkapakettiehdoista eli https://www.pohjolanmatka.fi/fi/matkainfo/matkapakettiehdot.

Tätä matkaa varten annettuja henkilötietoja siirretään matkan suorittamisen ja varaamisen kannalta oleellisille yhteistyökumppaneille ja viranomaisille sekä EU/ETA -maihin että niiden ulkopuolisille alueille. Tietojen käsittelyssä sovelletaan EU:n tietosuojalain periaatteita.

Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Pohjolan Matka on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. Lisäksi Pohjolan Matka on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön. Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista.

Vastuullinen matkanjärjestäjä Pohjolan Matka.

LOKAKUU

SOTA JA RAUHA SUURTEOS LAHDEN KAUPUNGINTEATTERISSA
22.10.2021

 

 Tolstoin suurteos, klassikoiden klassikko, Sota ja rauha, kuvaa ihmisiä historian mahtavien voimien armoilla.

Venäjä joutuu sotaan Napoleonia vastaan ja kaikkien elämä muuttuu peruuttamattomasti. Perittyään isältään merkittävän omaisuuden Pierre joutuu pohtimaan miten hän voisi olla hyödyksi ja miksi hän ei ole koskaan kokenut olevansa rakkauden arvoinen. Hänen paras ystävänsä Andrei lähtee sotaan tavoitellakseen kunniaa. Ystävysten välissä omaa kamppailuaan käy musiikillisesti lahjakas ja petetyn rakkautensa takia kärsivä Natasha.

Miten pelastaa ystävyys, rakkaus ja usko elämän mielekkyyteen? Sota ja rauha, elämä ja kuolema näkyvät toistensa läpi Pasi Lampelan kirkkaassa sovituksessa, joka herättää Tolstoin henkilöt ja heidän tarinansa eloon tunnistettavalla ja riipaisevalla tavalla.

 

Perjantai 22.10.2021
Matkaohjelma:
Klo 09.00 Harjukatu tilausajolaituri
Klo 09.10 Vaajakoski Vesmannin mäki
Klo 10.45 saapuminen Heinolan Heilaan
Klo 11.00 ruokailu Heilassa 3.ruokalajia ja kahvi
Klo 12.00 lähtö kohti Lahtea
Klo 12.30 saapuminen Lahden Kaupunginteatteriin
Klo 13.00 Tolstoin suurteos Sota ja rauha. Kesto vielä auki.
Klo 15.45 näytöksen loputtua paluulähtö Jyväskylään
Klo 16.15 tauko Heinolan Heilassa ja ostosmahdollisuus
Klo 17.00 lähtö Jyväskylään.
Klo18.30 saapuminen Jyväskylään.

Hinta 90 euroa/hlö

Hintaan sisältyy:
– bussikuljetukset ohjelman mukaan
– Sota ja rauha suurnäytös 22.10.21 klo 13.00 näytös
– 3. ruokalajin lounas ja kahvi Heinolan Heilassa

Sitovat ilmoittautumiset 20.9.2021 mennessä puh.0400-636242 /KERTTU

Matka maksettava 22.9.2021 mennessä 90 €, viite 1740

EL Jyväskylän yhdistyksen tilille FI62 5089 0550 2630 43

 

 

Matka soveltuu rajoitetusti liikuntarajoitteisille, ota tarvittaessa yhteyttä matkatoimistoon.

 

Koska kyseessä on matkapaketti, peruutuksen sattuessa, peruutuskulut määräytyvät peruutushetkellä olevien todellisten peruutuskulujen mukaan. Suosittelemme matkavakuutusta, jossa on riittävä peruutusturva.

 

Aikataulu sitoumuksetta.

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä Pohjolan Matka.