Toimintasuunnitelma

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2019

 I   SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN TOIMINTA

Yhdistys pitää sääntömääräiset syys- ja kevätkokoukset sekä 6 – 8 hallituksen kokousta, tarvittaessa useamminkin.
Eläkeliiton Keski-Suomen piirin kokouksiin osallistuvat yhdistyksen syyskokouksessa valitut henkilöt. Piirin kokouksiin valitaan yksi edustaja alkavaa sataa jäsentä kohden.

II  VARSINAINEN TOIMINTA

 Säännölliset kokoontumiset ja muu toiminta
Maanantaikerho kokoontuu viikoittain Ortodoksikirkon juhlasalissa, Rajakatu 39 ja on kaikille avoin. Kesä-, heinä- ja elokuussa ei maanantaikerhoa ole.
Kerhon ohjelma koostuu pääasiassa ikäihmisiä koskettavista luennoista, unohtamatta viihteellisempää ohjelmaa. Maanantaikerhon vetäjinä toimivat vuorotellen yhdistyksemme omat, useimmiten hallituksen jäsenet. Uusille yhdistyksen jäsenille järjestetään kahvi-/infotilaisuus 1-2 kertaa vuodessa.
Sepänkeskuksen tiloissa toimivat laulu- ja kamerakerhot sekä Eljyn neulojat.
Äijävirtaa -toiminta jatkuu eri muodoissaan. Liikunta- ja bocciakerhot toimivat Keljon Tapiolassa. Seppälän Kuntomaailmassa kokoontuu liikuntakerho ”Kunnon etsijät”. Sepänkeskuksessa kokoontuu myös yksi jumpparyhmä. Vesiliikuntakerho kokoontuu tiistaisin sekä Laajavuoren kylpylässä että AaltoAlvarissa.
Keilaajat kokoontuvat perjantaisin Pupuhuhdan keilahallissa.

Juhlat ja yleiset tilaisuudet
Perinteisiä juhlia vietetään äitien- ja isänpäivänä sekä itsenäisyyspäivänä. Pikkujoulujuhlat järjestetään joko paikallisena tai matkajuhlana. Oma kirkkopyhä on myös ohjelmassa vuosittain.
Järjestetään pääsymaksullisia päivätansseja ja muita juhlia tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan.
Osallistumme piirin järjestämiin koulutuksiin, juhliin ja tilaisuuksiin sekä kaupungin järjestämän vanhustenviikon tilaisuuksiin. Yhdistys täyttää 50 vuotta syksyllä 2020, juhlien suunnittelu aloitetaan ensi vuoden aikana.

Matkat ja retket
Tehdään matkoja ja retkiä teattereihin etupäässä Suomessa. Retket kotimaahan eri kohteisiin ja naapurimaihin tehdään jäsenten toiveiden mukaisesti.
Osallistutaan piirin järjestämiin kilpailuihin. Osallistutaan ja tarvittaessa järjestetään yhteisiä tilaisuuksia piirin ja muiden yhdistysten kanssa.

Koulutus
Osallistutaan Eläkeliiton, Eläkeliiton Keski-Suomen piirin ja Maaseudun Sivistysliiton kursseille. Myös oma kurssitoiminta on mahdollista tarvittaessa.

Vapaaehtoistoiminta
Kehitetään yhdistyksen piirissä palvelevaa vapaaehtoistoimintaa sekä pyritään vetämään yhteiseen toimintaan mukaan heitä, jotka ovat jääneet toiminnan ulkopuolelle.
Osallistutaan kaupungin vanhusneuvoston toimintaan.

Tiedotus
Yhdistyksen viralliset ilmoitukset julkaistaan Keskisuomalaisessa perjantain eläkeläisjärjestöjen palstalla. Maanantaikerhoissa annetaan suullista ajankohtaistiedotusta. Yhdistys toimittaa oman kirjallisen jäsentiedotteen kaksi kertaa vuodessa kevät- ja syyskauden ohjelmista. Tiedote on jaossa maanantaikerhossa.
Hyvä tiedotuskanava kaikessa tiedottamisessa on myös oma nettisivu www.eljy.fi.

Talous
Yhdistyksen toiminta rahoitetaan jäsenmaksutuloilla, maksullisten tilaisuuksien pääsymaksuilla (tanssitoiminta ja muut tilaisuudet), arpajaisilla, piirin joululehden ilmoitusmyynnillä ja lehden myynnillä sekä mahdollisilla anottavilla tuilla.
EL-tuotteiden myynnistä on myös pieni tulo yhdistyksellemme.

Hallitus