Toimintasuunnitelma

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2022

I              SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN TOIMINTA

    Yhdistys pitää sääntömääräiset syys- ja kevätkokoukset sekä 6–8 hallituksen kokousta, tarvittaessa useamminkin.

Eläkeliiton Keski-Suomen piirin kokouksiin osallistuvat yhdistyksen syyskokouksessa valitut henkilöt. Piirin kokouksiin valitaan yksi edustaja alkavaa sataa jäsentä kohden.

II             VARSINAINEN TOIMINTA

Yleistä

Yhdistyksemme on ollut monen muun yhdistyksen tavoin ongelmissa näinä poikkeusaikoina varsinkin kokoontumisrajoitusten suhteen. Siksi on syytä jatkossa painottaa myös omassa yhdistyksessämme toimintaa siten, että pyritään aktivoimaan nykyisiä jäseniämme ja samalla miettimään keinoja uusien jäsenten hankkimiseksi.

Säännölliset kokoontumiset ja muu toiminta

Maanantaikerho kokoontuu viikoittain Jyväskylän Rauhanyhdistyksen tiloissa (os. Hongikontie 1) ja on kaikille avoin. Kesä-, heinä- ja elokuussa ei maanantaikerhoa ole.
Kerhon ohjelma koostuu pääasiassa ikäihmisiä koskettavista luennoista, unohtamatta viihteellisempää ohjelmaa. Maanantaikerhon vetäjinä toimivat vuorotellen yhdistyksemme omat, useimmiten hallituksen jäsenet. Palokassa toimii Tarinakerho, joka kokoontuu keskiviikkoisin joka toinen viikko.
Uusille yhdistyksen jäsenille järjestetään kahvi-/infotilaisuus kerran vuodessa.
Sepänkeskuksen tiloissa toimivat laulukerho ja Eljyn neulojat.
Äijävirtaa -toimintaa pyritään jatkamaan eri muodoissa. Liikunta- ja bocciakerhot toimivat Keljon Tapiolassa. Seppälän Kuntomaailmassa kokoontuu liikuntakerho ”Kunnon etsijät”. Vesiliikuntakerho kokoontuu Laajavuoren kylpylässä.
Keilaajat kokoontuvat Pupuhuhdan keilahallissa. Kesäaikana pelataan mölkkyä, golfia ja mahdollisesti frisbeegolfia.

Juhlat ja yleiset tilaisuudet

Perinteisiä juhlia vietetään äitien- ja isänpäivänä sekä itsenäisyyspäivänä. Pikkujoulujuhlat järjestetään joko paikallisena tai matkajuhlana. Oma kirkkopyhä on myös ohjelmassa vuosittain.
Järjestetään pääsymaksullisia päivätansseja ja muita juhlia tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan.
Osallistutaan piirin järjestämiin koulutuksiin, juhliin ja tilaisuuksiin sekä kaupungin järjestämän vanhustenviikon tilaisuuksiin.

Matkat ja retket

Tehdään matkoja ja retkiä teattereihin etupäässä Suomessa. Retket kotimaahan eri kohteisiin ja naapurimaihin tehdään jäsenten toiveiden mukaisesti.
Osallistutaan piirin järjestämiin kilpailuihin. Osallistutaan ja tarvittaessa järjestetään yhteisiä tilaisuuksia piirin ja muiden yhdistysten kanssa.

Koulutus

Osallistutaan Eläkeliiton, Eläkeliiton Keski-Suomen piirin ja Maaseudun Sivistysliiton kursseille. Myös oma kurssitoiminta on mahdollista tarvittaessa.

Vapaaehtoistoiminta

Kehitetään yhdistyksen piirissä palvelevaa vapaaehtoistoimintaa sekä pyritään vetämään yhteiseen toimintaan mukaan heitä, jotka ovat jääneet toiminnan ulkopuolelle.
Osallistutaan kaupungin vanhusneuvoston toimintaan sekä mm. vapaaehtoistoimintaan Kyllön terveyskeskussairaalassa.

Tiedotus

Yhdistyksen viralliset ilmoitukset julkaistaan Keskisuomalaisessa perjantain eläkeläisjärjestöjen palstalla. Maanantaikerhoissa annetaan suullista ajankohtaistiedotusta. Yhdistys toimittaa oman kirjallisen jäsentiedotteen kaksi kertaa vuodessa kevät- ja syyskauden ohjelmista. Tiedote on jaossa maanantaikerhossa.
Erinomainen tiedotuskanava kaikessa tiedottamisessa on myös oma nettisivu www.eljy.fi.

Talous

Yhdistyksen toiminta rahoitetaan jäsenmaksutuloilla, maksullisten tilaisuuksien pääsymaksuilla (tanssitoiminta ja muut tilaisuudet), arpajaisilla, piirin ”Enemmän elämään” -lehden ilmoitusmyynnillä ja lehden myynnillä sekä mahdollisilla anottavilla tuilla.
EL-tuotteiden myynnistä on myös pieni tulo yhdistyksellemme.

Hallitus