Muita tapahtumia

Tältä sivulta saat tietoa mm. retkistä tai tilaisuuksista joita yhdistys ei  järjestä mutta jotka saattavat kiinnostaa useita jäseniämme ottamaan osaa tapahtumaan.  Täällä voimme myös kertoa  yhdistyksen harrastepiirien tapahtumista.

************************************

Kulttuuriluotsitoiminta

Kulttuuriluotsit ovat Jyväskylän kaupungin kouluttamia vapaaehtoisia kulttuuritarjontaan perehtyneitä vertaisohjaajia, jonka kuka tahansa voi pyytää seuraksi eri kulttuurikohteisiin. Luotsit toimivat kanssakulkijoina esimerkiksi museoissa, taidenäyttelyssä, teatterissa, musiikkiesityksissä tai muualla lähiympäristössä.

Kulttuuriluotsitoiminta on tarkoitettu aivan kaikille, myös ikäihmisille ja erityistä tukea tarvitseville. Yksi luotsi voi luotsata joko yksityisen henkilön, pienen ryhmän (max. 10 hlöä) tai vaikkapa palvelutalon asukkaan henkilökohtaisen avustajan kera.  Suuremman ryhmän luotsaukseen tarvitaan useampi luotsi. Tarvittaessa luotsi voi tulla hakemaan luotsattavan myös kotiovelta.

Kulttuuriluotsien palvelut perustuvat vapaaehtoisuuteen. Luotsin kanssa pääsee Jyväskylän museoihin ilmaiseksi, muihin luotsauskohteisiin usein alennettuun hintaan. Luotsit eivät kuitenkaan ole oppaita, vaan vapaaehtoisia maallikoita, joita koskevat vapaaehtoistoiminnan periaatteet.

Taide-elämykset ja kulttuuriharrastukset tuovat hyvinvointia, ja kulttuuriluotsitoiminnan idea onkin mahdollistaa näihin osallistuminen kaikille. Vapaaehtoistoiminnalla voidaan kohentaa myös ikääntyneiden, laitoksissa asuvien ja muiden erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden elämänlaatua. Jos olet kiinnostunut saamaan luotsin kaveriksi kulttuurikohteeseen tai ryhtymään itse luotsiksi, ota yhteyttä koordinaattoriin: puh. 050 338 1114 tai hannemari.laitinen@jyvaskyla.fi.

Mihin kulttuuriluotsin kanssa voi mennä?

Kulttuuriluotsit ovat tutustuneet eri kulttuurikohteisiin, joista erityisesti suositellaan alla mainittuja kohteita. Lisäksi luotsin voi kysyä kaveriksi muihinkin kohteisiin, erilaisiin tapahtumiin tai esityksiin. Usein kysytyistä kysymyksistä löytyy myös vinkit muistelusalkuista, joita voidaan tuoda kotiin asti. Käytettävissä ovat myös eri taidelajeihin erikoistuneet tanssi- ja elokuvaluotsit.

Suomen käsityön museo 
Jyväskylän taidemuseo
Keski-Suomen museo
Alvar Aalto museo
Näyttelykeskus Soihtu
Luontomuseo
Suomen ilmavoimamuseo
Jyväskylä Sinfonia
Jyväskylän kaupunginteatteri
Jyväskylän kaupunginkirjasto
Galleria Becker
Taidekeskus Järvilinna
Höyry-Galleria

Miten tilaat kulttuuriluotsin?

Kulttuuriluotsin voit tilata puhelimella numerosta 050 338 1114.
Kulttuuriluotsikoordinaattorilta saat halutessasi myös neuvoja ja vinkkejä mielenkiintoisista vierailukohteista tai ajankohtaisista tapahtumista. Kulttuurikäynnin yksityiskohdat ja erityistoiveet käydään yhdessä läpi tilausta tehdessäsi.

**************************************

Laitehankintakumppanuus | Suomen Kotidata Oy

 Uuden laitteen hankinta mietityttää ja vanhasta laitteesta uuteen vaihtaminen on stressaavaa?

Oikean laitteen valinta yhdessä KotiDatan asiakasneuvojan kanssa esimerkiksi puhelimessa tai teamisissa luotettavasti sekä ihmisläheisesti. Ilmaisessa kartoituksessa teemme tarjouksen sinun tarpeisiisi. Valitun laitteen jälkeen tulemme halutessasi tekemään laitteen käyttöönoton kotiisi ja autamme uuden laitteen käytössä. Voit myös hankkia laitteen itse ja autamme laitteen käyttöönotossa.

Täytä yhteydenottolomake niin olemme sinuun yhteydessä. Laitteen valinnan jälkeen toimitamme laitteen sinulle kotiin asennettuna ja autamme sen käytössä. Laitteen ostajalle etu palvelukäyntimaksusta vuodeksi eteenpäin 29€ (norm. 49)

Yhteydenotto:

https://www.kotidata.fi/elakeliitto

**************************************

Seuraavassa Keski-Suomalaisesta (KS 2.12.2021) kopioitu ohjeet koronapassin hankintaan:

Mistä ja milloin sen saa?

1. OMAKANTA. Palvelusta saa sähköisen koronatodistuksen. Omakantaan voi kirjautua verkossa osoitteessa kanta.fi ja klikkaamalla sivun oikeasta yläkulmasta löytyvää vihreää painiketta.

Sivu ohjaa tunnistautumiseen, jossa kirjautumiseen käytetään verkkopankkitunnuksia, tai vaihtoehtoisesti varmennekorttia tai mobiilivarmennetta.

Kun kirjautuminen on onnistunut, sivu ohjaa käyttäjän Omakanta-sivulle. Koronatodistus löytyy valikosta vasemmalta puolelta. Käyttäjä voi valita omista voimassa olevista todistuksista haluamansa. Ne ovat päivittyneet palveluun automaattisesti rokotteiden, testin tai sairastetun taudin jälkeen.

Todistukset aukeavat PDF-tiedostomuodossa, joka on mahdollista tallentaa tietokoneelle tai mobiililaitteelle. Näytöstä voi myös ottaa kuvankaappauksen. Mikäli lataat tiedoston tietokoneelle, sen voi lähettää esimerkiksi sähköpostilla mobiililaitteeseen.

Mikäli käyttäjä ei omista matkapuhelinta, josta voisi passia ovella näyttää, voi PDF-tiedoston tulostaa itse paperille. Sama QR-koodi toimii tuolloinkin.

2. PAPERINEN TODISTUS. Paperisia versioita voivat Jyväskylässä tulostaa Omakannan ulkopuolella vain nimetyt terveydenhuollon ammattilaiset, joille on erikseen myönnetty pääsy erilliseen tulostuspalveluun. Näin ollen todistukset saa ainoastaan rokotusasemilta, Jyväskylässä Kuokkalasta tai Killeriltä. Sitä ei voida toimittaa sähköpostitse.

Todistus on hyvä tilata ennakkoon, jos olettaa sitä tarvitsevansa. Paperisen todistuksen saamiseen voi mennä jopa viikko. Tilauksen voi tehdä koronarokotusneuvonnasta puhelimitse, soittamalla omalle terveysasemalle tai ottamalla yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen koronarokotus@jyvaskyla.fi.

**************************************

Hyvät Eläkeliiton Jyväskylän yhdistyksen jäsenet! Eläkeliitto lanseerasi pe 16.4. 2021 uuden uutiskirjeen!
Kuusi kertaa vuodessa julkaistava sähköinen uutiskirje tarjoaa monipuolista, ajankohtaista tietoa kaikille Eläkeliiton toiminnasta kiinnostuneille. Maksuton uutiskirje on tilattavissa omaan sähköpostiin. Voit tilata sen seuraavasta linkistä:   Tilaa uutiskirje

**************************************