Muita tapahtumia

Tältä sivulta saat tietoa mm. retkistä tai tilaisuuksista joita yhdistys ei  järjestä mutta jotka saattavat kiinnostaa useita jäseniämme ottamaan osaa tapahtumaan.  Täällä voimme myös kertoa  yhdistyksen harrastepiirien tapahtumista.

**************************************

Seuraavassa Keski-Suomalaisesta (KS 2.12.2021) kopioitu ohjeet koronapassin hankintaan:

Mistä ja milloin sen saa?

1. OMAKANTA. Palvelusta saa sähköisen koronatodistuksen. Omakantaan voi kirjautua verkossa osoitteessa kanta.fi ja klikkaamalla sivun oikeasta yläkulmasta löytyvää vihreää painiketta.

Sivu ohjaa tunnistautumiseen, jossa kirjautumiseen käytetään verkkopankkitunnuksia, tai vaihtoehtoisesti varmennekorttia tai mobiilivarmennetta.

Kun kirjautuminen on onnistunut, sivu ohjaa käyttäjän Omakanta-sivulle. Koronatodistus löytyy valikosta vasemmalta puolelta. Käyttäjä voi valita omista voimassa olevista todistuksista haluamansa. Ne ovat päivittyneet palveluun automaattisesti rokotteiden, testin tai sairastetun taudin jälkeen.

Todistukset aukeavat PDF-tiedostomuodossa, joka on mahdollista tallentaa tietokoneelle tai mobiililaitteelle. Näytöstä voi myös ottaa kuvankaappauksen. Mikäli lataat tiedoston tietokoneelle, sen voi lähettää esimerkiksi sähköpostilla mobiililaitteeseen.

Mikäli käyttäjä ei omista matkapuhelinta, josta voisi passia ovella näyttää, voi PDF-tiedoston tulostaa itse paperille. Sama QR-koodi toimii tuolloinkin.

2. PAPERINEN TODISTUS. Paperisia versioita voivat Jyväskylässä tulostaa Omakannan ulkopuolella vain nimetyt terveydenhuollon ammattilaiset, joille on erikseen myönnetty pääsy erilliseen tulostuspalveluun. Näin ollen todistukset saa ainoastaan rokotusasemilta, Jyväskylässä Kuokkalasta tai Killeriltä. Sitä ei voida toimittaa sähköpostitse.

Todistus on hyvä tilata ennakkoon, jos olettaa sitä tarvitsevansa. Paperisen todistuksen saamiseen voi mennä jopa viikko. Tilauksen voi tehdä koronarokotusneuvonnasta puhelimitse, soittamalla omalle terveysasemalle tai ottamalla yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen koronarokotus@jyvaskyla.fi.

**************************************

Hyvä eläkeläisjärjestön aktiivi Jyväskylässä!

Jyväskylän kaupungilla on meneillään  Hyvillä mielin – Jyväskylän suuri turvallisuuskysely:
https://www.jyvaskyla.fi/asuminen-ja-ymparisto/turvallisuus-ja-jarjestys/turvallisuuskysely

Pyytäisin nyt ystävällisesti teitä, että jakaisitte eläkeläisjärjestöissänne tätä tietoa ja kannustaisitte jäseniänne siihen vastaamaan.
Olisi hyvin tärkeää saada myös ikääntyvien kaupunkilaisten näkemystä turvallisuuteen liittyviin asioihin eri puolilta kaupunkia. Voitaisiin asuinympäristöistä kehittää yhä ikäystävällisempiä ja turvallisempia asua ja liikkua.

Vastausaikaa on 15.12.2021 saakka.

Vastata voi tällaisen linkin kautta: www.jyvaskyla.fi/turvallisuuskysely

Tai paperilomakkeita löytyy Kortteliklubeilta keskustassa (Vapaudenkatu 48-50) tai Kankaalla (Paperitehtaankatu 1).

Oikein ihanaa talven ja joulun odotusta teille kaikille!

Yhteistyö terveisin

Sinikka Tyynelä,
hankekoordinaattori
IHANA-ikääntyvien hyvä asuminen Jyväskylässä-hanke

**************************************

Pikkujoulun aika lähestyy!

Jyväskylän Keilahalli tarjoaa yhdistyksemme keilaajille perinteisesti maksuttoman keilauksen ja joulukahvit. Vietetään yhdessä pikkujoulua perjantaina 3.12.2021 kello 11.00 – 13.00. Jälkimmäisellä tunnilla voimme laulaa joululauluja sillä Markku on luvannut tulla haitarinsa kanssa säestämään.

 Tervetuloa viettämään perinteistä Pikkujoulua!
Terveisin Heikki ja Tarja

**************************************

Hyvät Eläkeliiton Jyväskylän yhdistyksen jäsenet! Eläkeliitto lanseerasi pe 16.4. 2021 uuden uutiskirjeen!
Kuusi kertaa vuodessa julkaistava sähköinen uutiskirje tarjoaa monipuolista, ajankohtaista tietoa kaikille Eläkeliiton toiminnasta kiinnostuneille. Maksuton uutiskirje on tilattavissa omaan sähköpostiin. Voit tilata sen seuraavasta linkistä:   Tilaa uutiskirje

**************************************

Jäsenhankintakilpailu käynnissä.

Eläkeliiton jäsenhankintakilpailu järjestetään – toisin kuin edellisessä yhdistystiedotteessa tiedotettiin – 1.6.-31.12.2021 välisenä aikana. Jäsenhankkijoita varten tarkoitetut esitteet on toimitettu postitse yhdistyksille. Lisää esitteitä voi tilata Anne Jääskeläiseltä, anne.jaaskelainen@elakeliitto.fi.
Jäsenhankintakilpailun tarkemmat ohjeet, säännöt ja palkinnot löytyvät Eläkeliiton verkkosivuilta osoitteesta  www.elakeliitto.fi/kilpailu.

Houkuttele kaverisi mukaan – Eläkeliitossa on tilaa ja tekemistä uusille eläkeläissukupolville!

Eläkeliitto käynnistää 50-vuotisjuhlavuotensa merkeissä jäsenhankintakampanjan ja -kilpailun. Haastamme kaikki jäsenyhdistyksemme ja niiden henkilöjäsenet mukaan levittämään Eläkeliiton elämänmakuista viestiä uusille eläkeläissukupolville!

Eläkeliiton tarkoituksena on eläkeläisten ja muiden eläketurvaa tarvitsevien henkisten ja aineellisten etujen ja oikeuksien valvominen sekä sosiaalisen turvallisuutensa ja hyvinvoinnin edistäminen. Aktiiviset yhdistyksemme keräävät tänä päivänä monipuolisen toiminnan piiriin 125 000 eläkeläistä. Liiton jatkuvasti vahvistuva valtakunnallinen viestintä- ja vaikuttamistoiminta on nostanut tunnettuuttamme upeasti.

Joka vuosi Suomessa eläköityy yli 70 000 henkilöä. Eläkeliiton haasteena on ylläpitää ja uudistaa toimintaansa vastaamaan näiden potentiaalisten uusien jäsenten odotuksia – ilman, että unohdamme nykyisten jäsentemme tarpeet. Tässä työssä tarvitsemme teitä kaikkia.

Toivon ja uskon luominen on tässä ajassa meidän kaikkien tehtävä. Pelkkä ongelmissa pyöriminen ei edistä eläkeläisten hyvinvointia sen enempää tämän päivän kuin huomisenkaan yhteiskunnassa.

Tavoitteemme on tänä vuonna ylittää 130 000 jäsenen rajapyykki, jonka lähellä olemme olleet jo pitkään. Jäsenhankintakilpailu ja siihen liittyvä viestintä ovat keinomme tavoitteen saavuttamiseen. Emme tästäkään haasteesta selviä ilman teitä, aktiiviset jäsenemme. Ottakaa haasteemme vastaan ja houkutelkaa naapurinne ja ystävänne Eläkeliiton jäseneksi!

Eläkeliitto, sen piirit ja yhdistykset voivat tarjota uusille eläkeläisille merkityksellisen yhteisön. Kun koronakriisi helpottaa, Eläkeliiton yhdistykset tarjoavat eläkeläisille upean osallisuutta vahvistavan kanavan. Uudet jäsenet ja innokkaat toimijat raikkaine ajatuksineen ja uusine toimintatarpeineen ovat aina tervetulleita toimintaamme!

Menestystä kilpailuun!

Raimo Ikonen       Anssi Kemppi 
puheenjohtaja       toiminnanjohtaja

***************************************